foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Break Cup of Darts 2015 – V. forduló – Békéscsaba – 2015. június 21.

Ebben az évben első alkalommal sikerült valakinek dupláznia, és ismételten felkerülnie a dobogó legfelső fokára a BCoD 2015 sorozatban. Az orosházi srác megint odatette magát, és két bronz után kettő aranyat zsebelt be. További érdekesség, hogy ugyanaz a páros még nem került be a döntőbe. Attila mostani ellenfele Sztraczinszki Zoli lett, aki az I. forduló után immáron az V. fordulóban ismét döntőt tudott játszani. A nagy kiszállók tekintetében ismét 100 felettinek örülhettünk.

Az egyre bővülő taglétszámunknak köszönhetően már szinte csak Szünet játékosokat felsorakoztatva is ki tudunk tenni egy szép létszámot, amivel kellemes versenyt tudunk lebonyolítani. Ezen a napon 15-en neveztünk és kezdtük meg a versengést.

Az első csoportkör e létszám alapján igazából ismét csak melegítő körnek volt mondható. Mindenki kijutott a csoportból, annyi minimális tétje volt, hogy a játékosok saját magukat sorolták be a következő csoportkörbe, eredményességük alapján.

Ezen a napon öröm volt látni két új igazolásunkat, akik első versenyüket játszották Szünet „mezben”. Szabó Pistinek, és Liszkai Janinak is sikerült már az első körben meccset nyernie. További öröm, hogy újabb utánpótlás játékosunk mérettette meg magát a felnőtt mezőnyben. Pálvölgyi Gergő az elmúlt hónapokban az egyik legtöbbet fejlődő utánpótlás játékosunk, ezzel a lendülettel sokáig el lehet jutni.

Bozó Zoltán és Szabó István

A második körben már a csoport utolsók elbúcsúztak a további küzdelmektől. Itt már éleződtek a párharcok a plakettek után.

Az 1. csoportban egyre jobban játékba lendülő, és sorra egyéni csúcsokat döntő (átlagok terén) Mult Attila és Szabó Attila döntötte el a csoport első helyet. A 2. csoportban a papírforma alapján hibátlan játékkal Komlódi Petya zárt az élen, aki Filyó Tibi ellen egy 16, 22, 20 és 20 nyilas játékkal, 77,07-es átlaggal lépett tovább. A 3. csoportban a vidéki „lakcímmel” rendelkező játékosaink csaptak össze. Kecskemét, Szarvas, Orosháza és Gyula. Igazi csemegének ígérkezett. A végén sima 3 db 3-0-s győzelemmel „Szarvas” Liszkai Jani lett a csoportelső és lett esélye a döntőért játszani. A 4. csoportból kiemelendő Juhász Andris játéka, aki 14 évesen jutott ki és mehetett tovább a bronzéremért. Első helyen a házigazdánk, Sztraczinszki Zoli végzett.

Amíg a csoportelsők kicsi pihenőre mentek, addig elkezdődött a vigaszág. Egyből egy lassan rangadóvá avanzsálódó Mult Attila – Pitner Zsolti mérkőzéssel kezdtünk. Az eddigi eredmények alapján egy szoros meccsre számítottunk. Attila is, így nagyon szépen koncentrálva, csodaszép játékkal, 70-es átlagot dobva lelépte az elmúlt hetekben érmeket halmozó Zsoltit. A pontos vége egy egyéni csúcs lett Attilának: 69,91 (18,18,24,24 nyilas játékokkal). Gratulálunk!

Mult Attila új egyéni csúcsa felé

Szabó Pisti meccse következett, az ex Szünet játékos, Bozó Zoli ellen. Pisti játékáról elmondható, hogy az elején jár még, de egy szép technikával és jó fejjel rendelkezik, amire a jövőben nagyon sokat lehet építeni. 2 db duplára volt ereje, így Zoli 4-2-vel lépett tovább. A 7. helyért folyó küzdelmek közül a legizgalmasabb Kovács Viki és Filyó Tibi meccse lett. Tibi ezen a napon picit lazábban tudott dobni az elmúlt pár hónap után, de még nem a régi. Viki 3-0-ra elment, azonban 3-1-nél jött egy 100%-os kiszálló áradat Tibitől (72,72,80) és ezzel a meccset is behúzta. Juhász Andris további felnőtt skalpot tudott begyűjteni, orosházi barátunkat, játékosunkat, Krisztiánt győzte le.

A vigaszágon újabb izgalmas meccs alakult, Bozó Zoli Mult Attilával csapott össze. Kiszálló harc lett szinte minden leg, sajnos Attilának nem úgy jött, mint Zsolti ellen. Egy nagyon szoros összecsapásban Bozó Zoli ment tovább. A lenti ágon a tanítvány a mesterrel csapott össze. Jó kis meccs volt, de Andrisnak nem sikerült tovább menetelnie, így a legjobb helyezésével búcsúzott ettől a naptól. 7. hely, gratulálunk!

A vigaszági döntőben Filyó Tibi – Bozó Zoli meccs következett. Ez a meccs arról döntött, hogy melyik játékos küzdhet meg a 2. bronz plakettért. A srácok a feszülstég mellett döntöttek, nem pedig a magas átlagú meccs mellett. 1-0, 2-1 is volt Zolinak, de Tibinek sikerült fordítania 3-2-re. Ekkor Tibinek lehetősége volt 122-ről kiszállnia, de 54, 18 után 14-es szektort talált bull helyett, amit Zoli megbosszult: neki jött a 122: 18, 54, bull. A döntő legben Tibi dominált és 4. dupláját megdobva megnyerte a vigaszágat.

Filyó Tibi ismét vigaszágat nyert

A főágon eközben már zajlottak a küzdelmek a döntőért. Ebben az évben már BCoD döntőt is játszottak egymás ellen, Komlódi Petya és Szabó Attila küzdött meg egymással. Ezen a napon Petya nem tudta kezelni Attila lassabb tempóját, így ezek a gondolatok rámentek a játékára, és Attila 5-1-gyel lépett a döntőbe. Ez a meccs azért volt érdekes, mert bármelyikük eséllyel pályázhatott az ez évi első duplázásra, hiszen Petya a 2. fordulót, míg Attila a 4.-et nyerte meg. A másik ágon az újonc Liszkai Jani játszott Sztraczinszki Zolival, ahol Zolinak szépen jöttek a kiszállók, és talán Jani egy picit elizgulta az első döntőért játszott meccsét. A végeredmény 5-1-lett Cacának.

Sztraczinszki Zoli úton a döntő felé

A két vesztes játékos játszhatott az első bronzért. Ezen a meccsen Petya ismét közel 70-es átlagit dobott, amit Jani még nem tudott tartani, így az első bronz plakett Petya markában landolt! A másik bronz meccsen a vigaszágról visszajött Filyó Tibi Liszkai Janival mérkőzhetett meg a másik bronzért. 1-1-ig fej-fej mellett haladtak a srácok, azonban ezen a meccsen Jani több triplát és duplát is tudott dobni, így egy megérdemelt 5-1-es győzelemmel megszerezte első plakettjét.

A döntő ismét egy színvonalas meccset hozott. Érződött mindkettőjükön, hogy csak az első hely az elfogadható, így ennek fényében is játszottak. Attila egy 17 nyilassal nyitott, melyre jött is a válasz Zolitól: 16 nyíl! A 3. legben sem mentek 7 kör felé a játékosok 2-1, 2-2. Mindenki hozta előröl a játékát. Ekkor még bőven 70-es átlag felett voltak mindketten, és általában itt szokott jönni a visszaesés, de nem jött! Két 20 nyilas break után további két break jött: először Zoli 125-ről (megdobva az est legnagyobb kiszállóját) 15 nyilassal vezetett, de Attila hátulról 180, 97, 59, 72, 53, 40 (elsőre) sorozattal, 16 nyíllal válaszolt. 4-4! Nagyon régen láttunk ilyen magasan szárnyaló játékot mindkét féltől, a közönség teljes mértékben ki volt szolgálva! A 9. legben jött az apró hullámvölgy, ami arról döntött, hogy ki dobhat a fordúlóért. Zoli került lépéselőnybe, azonban Attila nem hagyta annyiban. Sokadjára húzott elő egy frappáns választ: 18 nyíl! Csak ámultunk, hiszen 10 nem mindennapi leget láthattunk. A döntő leget Attila kezdte, ahol Zolinak két körön keresztül nem jött válasza Attilának a triplás körére, így minimális hátrányba került, ahonnan nem volt visszaút. 72,02-es átlaggal Attila nyert, de Zolinak sem kell szégyenkeznie, pályafutásának legszebb tétmeccsét játszotta, ahol 69,41-es átlagot ért el.

Balról: Komlódi Péter, Szabó Attila, Sztraczinszki Zoltán, Kovács Viktória, Liszkai János

Gratulálunk a helyezetteknek, és mindenkinek, aki elindult a versenyen!

Az est legeredményesebb hölgy játékosa Kovács Viki lett, legnagyobb kiszálló díj Sztraczinszki Zolié lett 125-tel.

Kovács Viki
Boldogság a köbön: 125-ös kiszálló!

Folytatás július 12-én! A képeket és a videót köszönjük Kovács "Bacon" Ákosnak!