foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

 Pályafutásom során több mint kilencezer dobást elhibáztam, vesztettem csaknem háromszáz mérkőzésen. Huszonhatszor vétettem el a rám bízott, győzelemhez szükséges utolsó dobást. Újra és újra hibáztam az életemben. Ezért tudtam mindig előrelépni.
Michael Jordan, amerikai kosárlabdázó

Tisztelt látogatók, darts fanatikusok, klubtagok, szülők!

Van egy álmom!

Az élet bármely területén, ahol megmérettettem magamat, zászlóshajó akartam lenni. A legjobb! A fiatalos lendület vakon vitt előre, gyakran másokat figyelmen kívül hagyva, nem hallgatva a sokat megélt ismerőseim jót akaró, önzetlen tanácsaira. Sok mindenbe belebuktam… sok minden nem úgy sikerült, ahogy azt én jónak láttam… Tanultam belőle… sokat! Most is van egy álmom! Mint mindig. Továbbra is szeretnék azon a területen zászlóshajó lenni, ami kitölti az életemet! Ez pedig a darts! Mint versenyző, és mint sportmenedzser, sportvezető. De már egészen másként, mint ahogy azt korábban láttam! Egy dolog biztos változott az elmúlt évekhez képest: az pedig a szemlélet módom. Nem lehet az élet minden területén megfelelni és a legjobbnak lenni, viszont meg lehet találni azokat az embereket, akik tudnak ebben segíteni! Nem lehet mindenkinek megfelelni, csak a saját területünkön és csak saját magunknak! Ennek fényében ugrunk neki a 2017-es versenyszezonnak, egy kihívásokkal teli évnek.

Az egyesületünk lassan jubilál: elérjük a 10 éves életkort. Most a 9-et töltjük majd be, de már tisztán látszódik, hogy évről évre egyre komolyabb kihívások elé nézünk, évről évre fejlődnek a játékosaink, és az új csatlakozók már egy a profibb irányba tartó egyesülethez tudnak csatlakozni. Mindez érződik a darts sportág körüli légkörön is. Százával ragadnak nyilakat kezdő játékosok, egyre jobban nyitnak a magyar emberek a külföldön már az égig emelt profi darts irányába. Újabb és egyre komolyabb kihívás, hogy egy olyan alapot teremtsünk magunknak, hogy ne szégyenkezzünk az új belépők előtt, a régió darts élete előtt, a magyar darts előtt, és a világ előtt. Ehhez pedig számos területen kell megfelelnünk: stabil, rendezett és átlátható anyagi háttér, megfelelő sportdiplomácia és kapcsolati tőke kiépítése, ápolása és folyamatos bővítése, sikerre éhező vezetőség és szakmai stáb. Mindent meg kell ragadnunk azért, hogy igenis egy minden apró építőelemében jól működő profi darts egyesületet működtessünk. Már elindultunk az úton: utánpótlásképzés, rendszeres versenylehetőség biztosítása, egy kulturált helyszín megteremtése edzésre és versenyzésre, statisztikák gyártása, pályázatok írása, kapcsolatok kiépítése és ápolása, kommunikáció a külvilággal a közösségi oldalunkon és honlapunkon keresztül. Azonban korántsem vagyunk még ott, ahogy az az álmunkban él! Jó példával szeretnénk elől járni egy jövedelmező, tehetségek százait útjára bocsájtó utánpótlásképző, és a szép sikereket elérő felnőtt játékosok tömegbázisaként. Egy olyan egyesület szeretnénk lenni, amire támaszkodhat a Magyar Darts Szövetség, bizalommal fordulhat akár szakmai és egyéb kérdésekben, valamint a klubtagok büszkén, emelt fővel veszik fel versenyről versenyre az egyesületi szerelést.

Mert bizony be kell látni: a hatalmas mértékben rohanó és fejlődő magyar darts élet mellett a szövetségnek is (mint jó pár egyesületnek is – közte nekünk is) számos helyen van még miben fejlődnie. Rengeteg helyen nyílnak új egyesületek, sajnos a megfelelő szakmai, vezetői háttér nélkül, és a játékosoknak egyre jobban nem mindegy, hogy milyen egyesülethez csatlakoznak, mit kapnak cserébe a tagságért. A Magyar Darts Szövetség az elmúlt évben rengeteg területen előre lépett és bizakodásra ad okot az elnökség elhivatottsága, munkája és kommunikációja a magyar darts világgal, az ifjúsági Európa-bajnokság megrendezése és a 2018-as felnőtt Európa-bajnokság rendezési jogának elnyerése.

Szép jövőt vetít előre városi, régiós és országos fronton is a magyar darts élet, viszont nekünk, sportvezetőknek egyre nagyobb a felelősségünk abban, hogy a hatalmas érdeklődést a megfelelő módon, a megfelelő szakértelemmel lovagoljuk meg. Jómagam csak azt tudom ígérni az egyesületünk játékosainak, szponzorainak, a szülőknek, a többi egyesületi vezetőknek valamint a Magyar Darts Szövetségben dolgozó munkatársaknak: A Békéscsabai Darts Sportegyesület továbbra is élen szeretne járni a régiós darts élet szervezésében, további fellendítésében, játékosainkat a további fejlődéshez hozzásegíteni, az új játékosoknak minden segítséget megadni a kezdéshez és a profi módon működő egyesületi alapok további megteremtésén dolgozni, ehhez megteszünk minden tőlünk telhetőt!

Kívánok mindenkinek egy sportsikerekben gazdag 2017-es esztendőt!