foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Új szezon, új osztály, régi lendület – Higgy és bízz magadban!

Az ez évi köszöntőt egy sportbarátom (picit a saját arcomra átfogalmazott) írásával szeretném kezdeni: „Szeretem a dartsot! Szeretem a munkámat. Művészetnek tartom, mint a szobrász, vagy a fazekas munkáját, akik egy darab nyersanyagból alkotnak maradandót, szépet. Amikor a munkát elkezdik, csak egy darab anyag fekszik előttük, amelyet fantáziájuk, tudásuk, tehetségük, az anyag szeretete formál, alakít valami végső széppé. Nem minden alkotás lesz egyforma művészi értékkel bíró, nem minden mű hozza el a végső sikert, de a művész lelke minden darabban benne van. Minden egyes alkotása az idők során nemesedik, érik, lesz egyre értékesebb és szebb.

Valahol a klubvezető és edző is ilyen. Sokszor egyedül küzd, formálja, alakítja az anyagot, de ellentétben más „művészekkel”, neki az egyedi darabokat egésszé kell rendezni, megtalálni a legjobb helyét, úgy formálni, alakítani, hogy a végtermék legyen a legjobb az egész világon. Szeretem a dartsot, szeretem a munkámat. Szeretem, hogy a csetlő-botló fiatalokból és betérő felnőttekből nagyszerű sportolók lesznek, szeretem, ahogy az évek során a tanult dolgok nemesednek, szeretem látni, ahogy formálódik, alakul az „anyag”. Hiszem azt, hogy az én munkám élményeket, felejthetetlen dolgokat adományoz fiatal gyerekeknek, társaimnak, hiszem azt, hogy társadalmunk jelenkori negatív hatásaitól (alkohol, dohányzás, drogok) sikerül megvédeni gyerekek tucatjait. Szeretem a dartsot, szeretem a munkámat! ”

Szeretem a dartsot!

Ismét eltelt egy év, újabb szezon elé nézünk. Két szemmel lehet egy új szezonra tekinteni: egy új szezon, ahol dartsozhatunk egy jót, hasonlóan, mint az előző évben, majd lesz valami, és vagy a múltunkat megfelelően értékelve, újabb célokat kitűzve tovább fejlődni. Az előző év a „Darts büszkeség éve” volt számunkra. Darts Pride Year – a Darts Büszkeség Éve: örömmel és büszkeséggel tekintettünk arra, hogy békéscsabai dartsosok vagyunk. A büszkeség üzenete az önbecsülésről, a bizalomról szól – önmagunk és egymás iránt. A dartsban elsősorban a csapattagok együttműködésén és egyéni teljesítményen keresztül érhettünk el sikereket.

Ez a hozzáállás és eszme ebben az évben is folytatódik, azonban a folyamatos fejlődés és az előző évek sikerei arra sarkalnak minket, hogy még keményebb célokat tűzzünk ki magunk el. A következő versenyévadban hatalmas szükségünk lesz a magunkba vetett hitünk megerősítésére, és bízni az eddigi sikereinkben! Nem véletlenül tartunk most ott, ahol… Ha ezt sikerül elhinnünk, akkor a váratlanul ölünkbe pottyan nemzeti I. osztályban sikeresen meg tudunk ragadni. Ebben az évben is több mint 10 játékosunknak kérhetünk versenyengedélyt, és 4 új taggal is bővül keretünk, közöttük 3 fiatal játékos. Első évünk lesz, ahol fiataljainkkal megmérettethetjük magunkat a diákolimpiákon is, és elkezdődhet a tudatos edzésmunka. Terveink között van, és már tárgyalás alatt áll, hogy a fiataloknak egy új edzőtermet alakítsunk ki. Ismét két csapattal vágunk neki a nemzeti csapatbajnokságnak (I. és III. osztály), és több játékossal indulunk el az egyéni Nemzeti bajnokságban. Folytatjuk szereplésünket a Magyar Darts Ligában, és kivetjük hálóinkat a környező városok tehetséges játékosaira. További céljaink között szerepel, hogy Békéscsaba általános és közép iskoláit felkeresve egy-egy testnevelés órán bemutatva, megszerettessük leendő sikeres versenyzőinkkel ezt a sportágat. Később egy központi helyen rendszeres foglalkozás keretein belül minőségi készségfejlesztéssel és tréningekkel megkezdeni az utánpótlás gondozást. Hiszek benne (és számos pozitív és követendő példa áll előttünk – pl.: Hollandia, ahol a tanterv része a Darts) hogy a közös, minőségi, pedagógiai munka rövid időn belül megtérül. A gyermekek készségei (többek között az önkontrol, a számolási készség, ezzel együtt a magatartásbeli problémák) javulni fognak, és a magas számú utánbázis kiépítése után verseny kedvük, elhivatottságuk, magabiztosságuk fejlődni fog, nem csak a Darts sport terén, hanem az élet egyéb területén. Hajrá Szünet DC, higgyünk és bízzunk magunkban, legyünk mindannyian büszke csabai dartsosok.

Sportbaráti üdvözlettel:
Filyó Tibor
elnök