foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Steel Nemzeti Csapatbajnokság - III. osztály - 5. csoport - Szeged - 2018. március 25.

Egyesületünk 3 fronton nevezett a 2018-as esztendőben a Steel Nemzeti Csapatbajnokság sorozatára. 2 csapatunk a II. osztályban küzd, míg 1 a III. osztályban szerepel. A mai napon a III. számú csapatunk játékosai léptek a dobóvonal mögé, miután jó fél órás várakozás, fagyoskodás után bejutottak a küzdőtérbe. A III. vonalba összesen 61 csapat nevezett, akiket földrajti elhelyezkedés alapján 14 csoportba sorolt a Magyar Darts Szövetség. A BDSE III. az 5. csoportba került. Ellenfeleink: Partiscum DC III., Jászladányi ESE II., Hírős Hunok DC és Jászladányi ESE I. Összesen 4 fordulót játszanak a csapatok, aminek végeredménye alapján a csoport 1. helyezettek bejutnak a rájátszásba, ahol kivívhatják a II. osztályú tagságot.

"Balról: Sztvorecz László, Szabó Dániel, Filyó Tünde, Kincses Zoltán, Kovács Tamás"

Új év, új összetétel a csapatban. Bemutatkozott ezen a fronton Sztvorecz Laci, Szabó Dániel, Kincses Zoltán és már rutinosnak mondható Kovács Tomi és Filyó Tündi. A többi csapatnál is érdekes változások történtek! Sőt! A szegedi és jászladányi egyesület szintén 3 csapatot tudott kiállítani, ami azt eredményezi, hogy náluk is új játékosok mutatkozhattak be a csapatbajnokság küzdelmeiben. Az esélyeket tudatosan nem akartuk latolgatni a csoportban, elsődlegesen a játék tapasztalása, rutin szerzése volt a célunk.

A sorsolást követően csapatunk pihenővel kezdett, a másik 4 gárda feszült egymásnak. Ezt követően a Partiscum III. játékosaival kezdtük meg a küzdelmeket. Az 5 játékos közül Filyó Tündi kezdte a „kispadról” a mecset. Sztoki és Dani győzelmével alapozták meg a mérkőzést, majd 2-2 után egy 4-0-s sorozattal már 6-2 volt ide az állás. Eközben Tomi 86-os kiszállójának és Dani 120-as zárásának, valamint 77-es és 75-ös átlagának örülhettünk. Ekkor még a szegedi csapat be tudott húzni 2 leget, azonban jött Tomi feltámadása és az utolsó 6 meccsből 3-at megnyert. Dani 100%-os lett, míg a többiek is szépen teljesítettek.

Második mérkőzésünket a Jászladány ESE II. számú csapatával játszottuk. Mondhatjuk, hogy évek óta rendszeresen összecsapunk, azonban erre az évre ez a csapat is szépen megfiatalodott. Polonyi Zoli például 2005-ös születésű. Adok kapokkal kezdődött a mérkőzés, 1 meccs ide, 1 meccs oda, de végig a BDSE III. vezetett. Filyó Tündi is bemutatkozott egy 2-0-s győzelemmel (igaz a szegedi csapat ellen már dobóvonalhoz lépett, azonban az akkori győzelme már nem számított bele az összesítésbe, mert a 10. meccsét nyerte a csapatnak). 3-3-as állás után varázsütésre meglendült a csapat, a következő 7 meccsből 6-ot behúztak, ezzel lemásolták a szegedi csapat elleni végeredményt.

A jászladányiak másik csapat következett, a papíron az erősebbik. Jól indult a mérkőzés, sokáig partiban volt a BDSE csapat. Sőt az első meccstől eltekintve a 9. körig csak mi vezettünk, vagy egyenlő volt az állás. 5-4-es vezetésnél azonban elfogytak a dupláink. Sorozatban a végjátékban véreztek el játékosaink, így a vége 9-5 lett oda. Nincs gond, tudjuk hol ment el, a jövőre nézve lehet belőle tanulni.

A záró mérkőzésünket a teljesen megújuló kecskeméti alakulat ellen vívtuk. Az 5 csapatos csoport hátulütője, hogy a mérkőzés este 8 óra környékén kezdődött el, de ettől függetlenül még figyeltek a játékosok. Meg is lett az eredménye. A forgatókönyv hasonló volt, mint a Jászladányi ESE I. csapata ellen, csak a mi javunkra. 3-3 után nem engedtünk több győzelmet érő duplát a kecskeméti játékosoknak, így a vége egy magabiztos 9-3 lett!

Ezúton is gratulálunk az „újonc” csapatunknak! Csak így tovább!

Egyéni teljesítmények a nap folyamán: