foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Versenybeszámoló - Magyar Darts Liga - Tótkomlós, 2015. június 12.

A soron következő Délkelet-magyarországi MDL fordulónak Tótkomlós adott otthont, ahol 17 versenyző adta le nevezését, köztük 5 Szünet DC játékosunk (Kovács Viki, Komlódi Petya, Pitner Zsolti, Horváth Jani és Mult Attila) is. A verseny megnyitóján külön köszöntöttük a tótkomlósiak színeiben induló újonc versenyzőt, Racskó Pált, akinek a személyében egy szimpatikus, jókezű (ám érthető okokból egyelőre még versenyhelyzetben kissé izgulós) versenyzőt ismerhettünk. A versenyen ráadásként a helyszínt biztosító Makk7-es sörözőben az internetnek köszönhetően élőben követhettük nyomon a Frankfurtban zajló PDC World Cup of Darts mérkőzéseit, köztük a magyar páros (Bezzeg Nándor-Takács Gábor) Svédország legjobbjai felett aratott nagyszerű győzelmét is együtt szurkolta ki a kis csapat.

A verseny lebonyolítási rendszere szerint egy 5 fős, és 3 db 4 fős csoportban kaptak helyett a játékosok, ahonnan a az első három helyezett jutott ki az egyenes kiesés szakaszba, a csoportelsők közvetlenül a legjobb 8 közé.

Csoportkörök:

1. csoport:

Négy helyi színekben versenyző játékossal nézett farkasszemet Mult Attila. Első mérkőzésén Duszka Mihállyal szemben döntőleges kiszállócsatában maradt alul, azonban utána nem sokon múlott, hogy a tótkomlósiak legjobbját, Nyíregyházki Istvánt legyőzze, döntő legben két körben is kiszállóra dobott, azonban most még ez a skalp elmaradt. Nem úgy Misinek,  aki 2-0-val múlta felül Pistát. A csoport másik két játékosának (Farkas Jánosnak, Racskó Pálnak) túl nagy falat volt ezen az estén az előbb említett három játékos, így a fenti mérkőzésekkel ki is alakultak a továbbjutók helyezései.

 1. Duszka Mihály
 2. Nyíregyházki István
 3. Mult Attila
 4. Racskó Pál
 5. Farkas János
2. csoport:

Horváth János kapott itt helyet, amely csoportot Baczovszki János hibátlan játékkal, 100 fölötti kiszállóval magabiztosan nyert. Az MDSZ színekben versenyző Révész István is kitűnő formában játszott ezen az estén, így a csoport második helyére ő ért fel. A mi Janink bár a legekben közel volt, sajnos egyikőjüket sem tudta elkapni, azonban a Bajorics Csaba ellen aratott 2-0-s győzelmével biztosította helyét a verseny következő szakaszában.

 1. Baczovszki János
 2. Révész István
 3. Horváth János
 4. Bajorics Csaba
3. csoport:

Komlódi Péter izgalmas csoportban kapott helyet. Jól kezdte mérkőzéseit, közel 70-es átlagot és egy 150-es kiszállót is dobott, viszont Bársony Roli megfricskázta őt egy kitűnő játékkal. Pásztor István azonban megtette azt a szívességet, hogy Rolit legyőzve pontazonosság alakuljon ki a körbeveréseknek köszönhetően a három dartsos között, amelyből a legarányoknak hála Petink jött ki pozitívan, és pihenhetett rá a következő mérkőzésére. A csoport erősségére jellemző, hogy a kitűnő szegedi dartsos, dr. Szilágyi Csabának leget sem sikerül fogni itt.

 1. Komlódi Péter
 2. Pásztor István
 3. Bársony Roland
 4. Dr. Szilágyi Csaba
4. csoport:

Kovács Viki és Pitner Zsolti a Kiss Csaba, Völgyesi Máté duóval vette fel a kesztyűt. Zsolti magabiztos játékkal nemhogy esélyt, de leget sem hagyva hozta a mérkőzéseit, nem forgott veszélyben a csoportelsősége. Viki (a mezőny egyetlen hölgyjátékosa) is szép játékkal biztosította továbbjutását, Kiss Csabától a csoport második helyét eldöntő mérkőzésen „csak” döntő legben maradt alul

 1. Pitner Zsolt
 2. Kiss Csaba
 3. Kovács Viki
 4. Völgyesi Máté

A csoportkörök után minden játékosunk kijutott a csoportból, ketten csoportelsőként (Komlódi Péter, Pitner Zsolt) rögtön a legjobb nyolc között voltak, míg a többiek izgatottan várták, hogy kit sodor eléjük a sors a másik csoportokból…


8 közé jutásért:

Révész István

(MDSZ)


4-2

Bársony Roland

(Tótkomlósi DC)

Pásztor István

(Szegedi BSE)


4-2

 Horváth János

(Szünet DC)

 Nyíregyházki István

(Tótkomlósi DC)


4-1

Kovács Viki

(Szünet DC)

Mult Attila

(Szünet DC)


4-0

Kiss Csaba

(Tótkomlósi DC)

Jani a jókezű régésszel, Pásztor Istvánnal vette fel a kesztyűt. Sőt, nem is akárhogy kezdte, 1-0-ra és 2-1-re is vezetett, és bár utána minden legben, amikor Pisti nyert, ott volt kiszállón, de sajnos ezen a meccsen az a „kis plusz” ami kell (főleg a dupláknál és főleg a meccs második felében) Pistinél jött inkább. Így bár szoros meccsen, de ezúttal a szegediek kiválósága 4-2-vel búcsúztatta Janinkat.

Mivel Nyiregyházki Pista csoportmásodik lett, így a nevével már ebben a körben találkozhattunk, és Kovács Viki lett az a „szerencsés”, aki játszhatott is vele. Viki nagyon szép kezdéssel hozta az első leget, és többször is nagyértékeket dobva (140-et is) Pista nyomában volt, sajnos újabb leget nem sikerült behúznia a végén egy kicsit magasabb fokozta kapcsoló Pista ellen.

Mint ahogy a Kiss Csabinak sem sikerült egyáltalán leget sem fognia Mult Attila ellen, aki a meccs elején 70 fölött tartott átlagával „demoralizálta” ellenfelét. A meccs végére ugyan kissé kiengedett Attila, azonban ezen kör egyetlen Szünetes győzelme nem forgott veszélyben.

A „szünetmentes”  mérkőzésen az ezen az estén jó formában játszó Révész István 4-2-vel múlta felül Bársony Rolit, akinek nem sikerült átmenteni a csoportköri jó formáját az egyenes kiesés szakaszra.


Negyeddöntők:

Révész István – Duszka Mihály 4-2

Pitner Zsolt - Pásztor István 4-2

Nyiregyházki István – Baczovszki János 4-1

Komlódi Péter – Mult Attila 4-2

Pitner Zsolti „mumusával”, az ellene mindig jól játszó Pásztor Istvánnal találkozott. Mindketten végül 56 körüli átlaggal zárták a mérkőzést, igazi ki-ki meccs volt, ahol megtört az átok, és ezúttal Zsolti győzött, így készülhetett az elődöntőre. A szünetes negyeddöntőben Petya Attilával játszott, ahol Petya szinte végig 68 körüli, Attila pedig 60 körüli átlagot dobott. Ez a különbség most elég is volt Petyának, hogy behúzza esélyeshez méltóan a mérkőzést, azonban a szokásoshoz képest kicsit mintha többet szenvedett volna a duplákkal…

A másik két negyeddöntőben: Nyíregyházki István magabiztos, 78 feletti átlaggal búcsúztatta Baczovszki Janit, míg a Révész István egy szoros mérkőzésen múlta felül Duszka Misit, és jutott be életében először MDL elődöntőbe.


Elődöntők:

Révész István – Pitner Zsolt 2-4

Nyiregyházki István – Komlódi Péter 4-2

Két mérkőzés, két Szünet játékos, két 2-0, két különböző végeredmény. A felső ágon Zsolti első döntőjéért játszhatott az MDL-ek történetében, míg Petya, a már számtalanszor lejátszott, de eddig még többször rossz irányba fordult mérkőzésnek nézett elébe. A 18 éves, őstehetség játékosunk, Zsolti, talán nagyobb versenyrutinnal rendelkezik, mint ellenfele, így úgy álltunk a mérkőzéshez, hogy nyugodtan, bátran, okosan játszva meg kell, hogy legyen. Azonban lehetett benne egy olyan gondolat, hogy első döntőéért játszik, így a szavaival élve „Necces meccs vooot…”. Ennek ellenére 4-2-es győzelemmel meglett a történelmi pillanat, Zsolti első utánpótlás játékosként MDL döntőt játszhatott ebben a régióban amióta él ez a sorozat!

Petya az elmúlt időszakban olyan játékot és edzéseket produkált, amiről elmondható, hogy ha átbillenne azon az apró kicsi ponton, akkor nem lenne ellenfele! Ennek fényében indult a meccs: hamar 2-0, azonban itt vége lett a meccsnek és sajnos 2-4-es vereség lett a vége. Gratulálunk Petya a 3. helyhez!


Döntő:

Pitner Zsolt – Nyiregyházki István 1-4

Annak ellenére, hogy a 4-1 első ránézésre laza győzelemnek mondható, Zsolti nem vallott szégyent. István közel 80-as átlagot dobva nyert. Zsolti 2-0-nál tudott egy leget fogni és a végére 62,21-es átlaggal, ezüstéremmel térhetett haza. Zsolti így ebben a régióban a minden idők legfiatalabb döntőse lett, aki 18 évesen és 73 naposan került oda. Gratulálunk Zsolti az ezüsthöz!


Szünet DC helyezések:

2. hely: Pitner Zsolt

3. hely: Komlódi Péter

5. hely: Mult Attila

9. hely: Kovács Viktória

9. hely: Horváth János

Gratulálunk mindenkinek! A beszámolót külön köszönjük Mult Attila klubtársunknak!