foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

2015. május 29. – Szarvas – „Városok Harca”

A békéscsabai Szünet Darts Club egy lendületben lévő egyesület. Ezt az elmúlt évek eredményei, igazolásai, rendezvényei is bizonyítják. Azonban nagyon nehéz szinte egyke klubként megyei rendezésű darts programokat létrehozni, ha nincsenek dartsosok. Ezzel nagyon sok egyesület így van, azonban talán ez az ország keleti, dél-keleti régiójára még jobban jellemző. Így gondoltunk egy nagyot, és egy hosszú távú program első lépéseként ellátogattunk Szarvasra, a helyi ügyes kezű srácokhoz, hogy elindítsunk valamit.

Klubunk célul tűzte ki maga elé (habár régóta dolgozunk rajta és szeretnénk elérni), hogy a Békés megyei darts élet újra virágozzon. Ehhez nagyon sok mindent meg kell tennünk. Sok dartsos van mindenfelé, azonban kevesen vannak, nem tudják, hogyan kezdjenek el dartsozni, nem tudják, hogyan alakíthatnának egyesületet, nincs, aki összefogja őket, stb… Korábban már próbálkoztunk mi is bevonni a srácokat közelebbi, távolabbi egyesületekbe. Azonban úgy tűnik, hogy egy-egy kérésre, felvetésre nem történik semmi. Így ha a hegy nem megy Mohamedhez, Mohamed megy a hegyhez elven felbuzdulva a Szünet DC elindul városról városra, hogy a dartsot vigye el a városokba, és ne a játékosokat vigye Békéscsabára.

Így jött létre a „Városok harca” rendezvényünk (reméljük, egy rendezvénysorozat első állomásáról van szó), ahol klubunk 11 játékosa látogatott el a már lassan több éve dobáló szarvasi társulathoz. Voltak ott fiatalabbak, idősebbek, akik még a régi szarvasi darts életben is jelen voltak. Itt kell megemlítenünk, és nem mehetünk el szó nélkül a mellett, hogy a szarvasi darts élet korábban szépen virágzott. Csizmarik Gábor, a Szarvasi Darts Club alapítója nagyon sokat dolgozott a térség darts életének fejlesztésén, amíg a betegsége ebben meg nem akadályozta. A szövetség Fegyelmi Bizottságában is dolgozott. Sajnos 2011. szeptember 12-én elhunyt, így a szarvasi darts élet is visszaesett.

A Galéria Grill tulajdonosával, Galát Krisztiánnal, Szabó István Szünet DC játékossal, akit tanulmányai kötik Szarvashoz, és a klubunk elnökével, Filyó Tibi segítségével létrehoztuk ezt a rendezvényt, nem is kicsi sikerrel! A 11 Szünet DC játékos mellé 9 szarvasi dartsos csatlakozott, hogy felmérje tudásszintjét, viszonyítani tudja egy jelenleg aktívan dobó dartsohoz a képességeit, illetve jól érezze magát szeretett sportágunk űzése alatt. A Galéria Grillben 4 dobóállást hoztunk létre, ahol 2-2 szarvasi és békéscsabai csapatot választottunk ki és csapatbajnoki rendszerben feszültünk egymásnak miután a szervezők megnyitották a versenyt és elmondták a céljaikat, tervüket a megyei darts élettel kapcsolatban.

Új és régi logó

Szabó István, mint főszervező köszöntötte a szép számban megjelenteket, megnyitotta a rendezvényt, aminek sikerességéért nagyon sokat fáradozott és átadta a szót Tibinek és Krisztiánnak.

Filyó Tibor: "Egyesületünk 2008-as fennállása óta azon dolgozunk, hogy minél szélesebb körben megszerettessük ezt a sportágat. Sajnos erre az évre eljutottunk odáig, hogy már csak 2 klub működik a megyében és egyre kevesebb nyilat ragadó emberrel találkozunk egyesületi szinten. Mind e mellett a Magyar Darts Liga régiónkat szétszakították, így egy pár fős, belterjes versenysorozat alakult ki, kevés versenyzővel. Így itt az ideje, hogy megyén belül elinduljunk az aktív dartsozással. Vannak kisebb-nagyobb társaságok, akik nem tudnak egyesületté válni, kevesen vannak hozzá, nem értenek még hozzá, így a magyar darts életbe sem csatlakoznak be. A Szünet DC segítő kezet nyújt mindebben. Segítünk megalapulni, ha van rá igény, de arra is nyitottak vagyunk, hogy ha a megalapulással járó „macerákat” mellőzni szeretnék a társaságok, akkor hozzánk csatlakozva, önálló kezet kapva tudjanak dolgozni, minden rendezéssel, szervezéssel, adminisztrációval járó feladatot levéve a vállukról.”

Galát Krisztián nagy örömmel vette ezt a kezdeményezést, hiszen Ő még aktív tagja volt a Csizmarik érának, és tudja jól, hogy mennyit kell foglalkozni egy egyesülettel. Így bátran ajánlotta és hívta fel a szarvasi srácok figyelmét a csatlakozásra, hiszen most hatalmas segítséggel, Szünet DC támogatással kezdhetnek el szervezett körülmények között dartsozni.

Szóval a 4 csapat:

Darts Tanyán – Szarvas

 • Szabó István Zoltán
 • Galát Krisztián
 • Liszkai János
 • Szopka Dávid
 • Batta Pál

Szarvas „Hiba” – Szarvas

 • Szerb Milán
 • Szrnka Mihály
 • Brlás Krisztián
 • Závoda Márk

Szünet „Nyugat” – Békéscsaba

 • Szaszák Péter
 • Tyirják Attila
 • Pitner Zsolt
 • Horváth János
 • Kovács Ákos
 • Ölei Annamária

„Hatás” Szünet – Békéscsaba

 • Filyó Tibi
 • Komlódi Péter
 • Bagyinka Malvina
 • Szabó Attila
 • Kovács Viktória

Eredmények és végső sorrend:

 

 • 1 hely: Szünet „Nyugat”
 • 2. hely: Szarvas „Hiba”
 • 3. hely: Darts Tanyán
 • 4. hely: „Hatás” Szünet

Összességében egy nagyon jó hangulatú, és barátias rendezvényen vagyunk túl, ahol igyekezett mindenki jobban megismerni a másikat, a darts iránt érdeklődő csillogó szempárokra leltünk. Nagyon reméljük, hogy egy első löketként szolgálhatott a szarvasi srácoknak és hamarosan elkapja őket is a „gépszíj”. Már most tudjuk azt mondani, hogy lesz folytatása, hiszen szeretnénk egy visszavágót Békéscsabán, illetve már folyamatban van egy újabb szervezés a szarvasi darts élet továbbvitelére. Sok sikert kívánunk a játékosoknak, a továbbiakban is bármiben tudunk segíteni, és a Szünet DC ajtaja nyitva áll irányotokba is!