foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Magyar Darts Liga – Délkelet-magyarországi régió – 2017. szeptember 8. – Szeged

23 játékos adta le nevezését a soron következő MDL fordulóra, melynek színhelye Szeged volt, a Partiscum DC otthona. Érkeztek játékosok Kistelekről, a nemrégiben alakult Revans DC játékosai, Sport DC, valamint a szabadidős versenyengedéllyel rendelkező játékosok, ezen kívül a helyi Partiscum DC játékosai, valamint magam képviseltem a BDSE-t. Az MDL szabályainak megfelelően alakultak a csoportok, és 3 db 6 főből és 1 db 5 főből álló csoport alakult ki.

A sorsolás mindig nagy meglepetéseket okoz, hiszen ezen a versenyen nincsenek kiemelt játékosok, akik nem kerülhetnek egy csoportba. Ki is alakult egy olyan csoport, ahol bármelyik játékos esélyese a fordulónak. Miután egyedül voltam az egyesületből, így csupán a saját csoportomról tudok nyilatkozni.

Csoportküzdelmek alatt igazi „körbeverésnek” lehettünk szem-és fültanúi, hiszen több azonos ponttal záró játékos lett. Közöttük a „leg-arány” és az „egymás elleni eredmény” döntötte el, hogy ki kerülhet föl a főtáblára. Végül Schreiber Béla és Beleznai Gábor lettek a kiesők, annak ellenére, hogy olykor hullámzó, de általában jó játékot mutattak az este. Meg kell említenem, hogy az este egyetlen vereségét Beleznai Gabitól szenvedtem el, ráadásul 2:0-ra. A csoportot az első helyen zárva vártam az egyenes kieséses szakaszt.

16-os főtábla

Pribék Tamás – Dr. Fehér Richárd 0 : 4

Pribék Tamás zárta a csoportját a kijutást érő 4. helyen, és velem játszott a 8 közé jutásért. Ügyes volt Tomi, több magas pontot érő sorozata volt, azonban ezen a meccsen én dobhattam hamarabb a duplákra, és jó százalékkal értékesítettem a befejező dobásokat.

Kracz Csongor – Dr. Fehér Richárd 2 : 4

Az elődöntőbe jutásért zajló mérkőzés volt a nap legszínvonalasabb mérkőzése. Ezt a mérkőzést Kracz Csongor ellen játszottam. Tudni kell erről a fantasztikus fiatalemberről, hogy a darts iránti érdeklődése némileg nekem köszönhető, és örülök neki, hogy alázatos és kiváló játékos lett. De ne rohanjunk ennyire előre, hiszen érdemes kiragadni néhány pillanatot ebből a mérkőzésből: Csongi mindjárt az első 3 nyíl eldobása után mondatta be az íróval a legmagasabb pontot érő dobásért járó 180 pontot. Szerencsére én is nagy értékű sorozatokkal fogyasztottam pontjaim, és a dupla is időben érkezett. A következő legben is fej-fej mellett haladtunk, de Csongi kiszálló hibáját ki tudtam használni, és célba ért a nyilam. Igaz, hogy 2:0 volt már az eredmény, de egy 4 nyert legig tartó küzdelemben ez biztató, de nem biztosíték. Nagy értékű dobások, jó kerekítések, 1-2 nyíl a duplára, körülbelül ezek jelezték a következő legeket. 2:1-es vezetésemnél pl. 40 pontról vártam, hogy Csongi dobjon. Levegőt is alig kaptam, amikor 141-ről hibázta a D12-őt. Végig izgalmas meccs volt, az utolsó legben rontottunk az átlagon a kiszálló hibák miatt. Én pl. 9. nyílra találtam el az elődöntőt érő duplát. A végső statisztika még így is 70 fölötti átlagot mutatott.

Elődöntő

Bata József – Dr. Fehér Richárd 2 : 4

Ez a mérkőzés is magas színvonalon zajlott. Bata József igazgató Úr mindig éremesélyes, több alkalommal tért már haza aranyéremmel a nyakában. Mindketten nyertük a saját kezdésünket, és 2:2-ig senki nem tudta volna megmondani, hogy ki nyeri ezt a meccset. Az 5. legtől azonban fordulópont jött Joci játékában, ugyanis elkezdtek kipotyogni a nyilai a táblából. Ha 2 nyíllal játszik az ember, úgy nehéz nyerni. Előfordul, hogy néha a parányi drótról kipattan a nyíl, de ezen a meccsen ez sokszor előfordult. A duplákat értékesítve dobtam be magam a döntőbe.

Döntő

Polyák Géza – Dr. Fehér Richárd 0 : 4

Polyák Géza győzte le az utóbbi idők győztesét, Agócs Gábort a másik elődöntőben, így biztos voltam benne, hogy a Géza nem mindennapi felkészültségi szinten van. A döntő játékra már bőven éjfél után került sor. Hosszú, küzdelmes nap volt a hátunk mögött. Mindketten győzni akartunk, azonban úgy gondolom, hogy én jobban tudtam koncentrálni. Igazsághoz hozzátartozik, hogy ezen a meccsen már több szektorhibát ejtettünk, mint korábban, de még így is színvonalas mérkőzést játszottunk.

Legmagasabb kiszállót érő dobás Bálint Zsolt nevéhez fűződik. Ahogy a képen is látható, 118-as találatával boldog tulajdonosa lett a különdíjnak.

Összegzés:

Nagyon boldog voltam/vagyok, hogy végre sikerült ligafordulót nyernem. 2014 óta játszom ezt a játékot, több alkalommal, (szám szerint 5) játszottam ligafordulón döntőt, azonban rendre el is veszítettem azokat. Nyertem már nyílt versenyt, páros versenyt, de a ligagyőzelem hiányzott. Darts terén kitűzött céljaim egyike teljesült ezzel a győzelemmel. Nálam ebbe az esztendőben háttérbe szorult a darts. Hetek, volt úgy, hogy hónapok múltak el darts nélkül. Egy kezemen meg tudom számolni, hogy mennyi versenyen vettem részt. Amikor eljutottam egy versenyre, azt a játék szeretete és a játékosok barátsága miatt tettem meg. Külön örülök, hogy az első ligagyőzelmem Szegeden volt, hiszen itt szerettem bele ebbe a sportba. Köszönöm mindenkinek a sportszerű és nagyszerű játékot. Remélem, hogy még sokszor állunk a dobóvonal mögé.