foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

XI. Tiszaföldvár Open - 2017. július 29. - Tiszaföldvár

Tripla 10, dupla 16. Ennyi résztvevővel rajtolt el a már hagyománnyá vált Tiszaföldvár Open. Immáron 11. alkalommal nyitotta meg kapuit ez a nyári verseny, igaz nem mindig ezen a helyszínen. Balog Zoliék korábban egy kisebb helyen rendezték meg ezt a versenyt, hasonló létszámban. Szerencsénkre egy nagyobb, és kulturáltabb közösségi ház ad otthont már évek óta ennek a rendezvénynek. Kevés ilyen sorozat van az országban, amit 11 éve folyamatosan megrendeznek. Szerencsénkre 80%-án ott tudtunk lenni, hol játékosként, hol pedig speakerként. Ezen a szombaton 6 Békéscsabai DSE játékos indult útnak, hogy szerencsét próbáljon.

Tiszaföldvár elhelyezkedésére nem lehet panasz. Kiváló helyen van, szinte az ország minden szegletéből szűk 2 óra alatt meg lehet közelíteni. További pozitívum, hogy erre az évre már egy olyan csapat is összeállt, akikre jó volt felpillantani a csapatkép elkészítésekkor. Fúrtak, faragtak, és ismét elkészült az Almási Sándor keze által fémjelzett állványokkal a verseny helyszíne. Továbbá szimpatikus, számunkra új srácokat ismertünk meg a csapatban.

Na de most már „kerüljönvisszaanyelvünkaszánkba” :) és pillantsunk rá a csabai különítményre. A volánnál Szabó „The Fire” Ferenc. Anyósülésen Filyó „Flame” Tibor. Balra hátul Kókai „Psyche” Kálmán. Hátul középen Szopka „aszarvasijósrác” Dávid. Hátul jobbra Ölei „Exterminator” Annamária Pankaállatúrhölgy. Külön buszon megközelítve a helyszínt Laluska „Stormy” Balázs. Eme jeles hatos lépett a dobóvonalak mögé, miután az első játékosok között megérkeztek Tiszaföldvárra. Már ekkor tudtuk, hogy utolsókként is fogunk távozni, hiszen Tibit ismételten felkérték speakernek, így az eredményektől függetlenül a BDSE játékosok keretbe foglalták a napot.

Erősnek mondható mezőny gyűlt össze ezen a napon. Többek között, megjelent Végső János, Szabados Attila, Ihász Veronika, Rucska József, a hazaiak Berta Pistije, Nagy Zoli és a többiek. Szerencsénkre a 16 csoport közül csak egyikben volt két BDSE játékos (Balázs és Dávid), a többiek külön csoportba kerültek, így nem kellett már az elején elütni egymást a továbbjutástól. A csoportban két nyert legre játszottunk. A csoport elsők 32-es táblára jutottak előnyerőként, és várták a 64-es tábláról a 2. és 3. helyen zárt játékosok kereszt meccseinek győzteseit.

Kókai Kálmi igen jól kezdte a csoportját. Egyből a Békéscsabáról már sok arany és egyéb színű érmet hazavivő Berta Pistit győzte le. Viszont ezt követően két vereségbe szaladt bele, ami azt jelentette, hogy legaránnyal a csoport utolsó helyén végzett. A többiek ügyesen kiküzdették magukat a csoportból (igaz volt olyan csoport, ahonnan nem volt kieső, de ezen a két soron kívül ki fog erre már emlékezni…). A csoportban érdekesség volt, hogy a mi Ferink kapta a játéknap legnagyobb kiszállóját, amit Végső János pörcintett oda neki. Hát… ki kell hozni azokból, akik képesek erre. Feri kihozta: 164! Tibi 3. csoportmérkőzésén biztosította be az utolsó kijutást érő helyet. Balázs Nagy Tibit, és klubtársát Szopka Dávidot megelőzve csoportelsőként zárt, így egyedüli csabaiként neki nem kellett játszania a 64-es táblán. Várta az ellenfelét.

A keresztjátékok során se Dávidnak, se Pankának nem sikerült nyernie. Panka ráadásul beleszaladt egy affektáló, és kellemetlen modorú ellenfélbe, amit tudni kell kiszűrni, de nem minden helyzetben könnyű. Ettől függetlenül gratulálunk a végső duplát megdobó ellenfélnek! Tibi színpadi meccset kapott egy kiskőrösi ellenféllel: a vége 4-2 Tibinek. Feri is könnyed játékkal tovább lépett. Innentől becsatlakozhattak a csoport elsők is.

Laluska Balázs a Cícis DSE játékosát, Bogár Alexandrást kapta. Feri a csoportban Tibit megverő Kovács Tibor csoportelsőt, míg Tibi a debreceni Fábián Sanyit. Mind hárman sikerrel vették az akadályokat. Feri 0-2-ről fordította meg a meccset 4-2-re. Tibinek már 3-0-s előnyből figyelhette Sanyi játékát, aki szépen fel is küzdötte magát 3-2-re. Azonban a 6. leg meghozta a mérkőzésé végét. Így már 32-ben továbbra is 3 játékossal álltuk a sarat.

Ekkor jött a hír, hogy 1 BDSE játékos tuti 16-ba jut, hiszen Balázs Tibivel fog megküzdeni az innen már 5 nyert legig tartó mérkőzésen. Feri a győri Rucska Józsefet kapta. Nagyon izgalmasnak ígérkezett ez a mérkőzés, aminek csak a végére értek oda a többiek, hiszen Balázs és Tibi meccsén szurkoltak. Azon a meccsen, ami a nap mérkőzése lett kettőjük számára. Egyik játékos sem tudott meglépni 1-nél több leggel, ráadásul ugyanabban a periódusban dobott jól és kevésbé jól a két srác, így végletekig kiélezetté „fajult” a csata. Tibi 4-3-as  vezetésénél dobhatott először a mérkőzésnél. 96-nál tripla 5 és tripla 19 után a dupla 12 landolt a dróton… kívül. Balázs pedig kegyetlenül kidobta a 88-at bullal befejezve. A döntő legben pedig tisztán Tibié lett. Az utolsó 3 körben két db 140-nel és egy első nyilas kiszállóval ő lépett a legjobb 8 közé. Balázs így a 9. helyen végzett. Feri sem tétlenkedett Józsi ellen, bőven volt nyila az egyenlítésért 4-3-nál, de ezúttal kezében maradt a győztes duplát érő dart. Szintén – a mezőnyt elnézve – a szépnek mondható 9. helyen zárt Feri.

Ezzel már csak Tibi maradt porondon, ahol a Berta István legyőző Pajzák Tamás következett. Régen látott formában dobott versenyzőnk ezúttal, semmi nem tudta kibillenteni. A háttér csapat is jól dolgozott, szurkolásból nem volt hiány. Egy kétnyilas 100-as és egy mérkőzést érő 106-os kiszállóval következhetett a színpadon Végső János a döntőbe jutásért!

A színpadi mérkőzéseknek mindig van egy kellemes hatásuk, de ezúttal nem volt probléma Tibi részéről! Sőt! A vezetést is megszerezte egy 64-es (D16, D16) dobás után. 3-2-ig fej-fej mellett haladtak a játékosok, Tibi tökéletes használta ki Jani megingásait. Ekkor Jani egy breakkel ellépett, amit Tibinek már nem sikerült visszahoznia. 5-2-nél még a saját legét hozta, de a következőben „lefújták” a meccset. Gratulálunk az elődöntőért Jáninak és Tibinek!

A döntőben Szabados Attila felülkerekedett Végső Jánoson, egy roppant izgalmas mérkőzésen, melyet a házigazdák által „Aranytorkú”-ként elnevezett Filyó Tibi speakerelte le.

A hangulatra, a helyszínre, a körítésre nem volt panasz, boldogan utazott haza a kis csapat! Jövőre is ott a helyünk!

Pici visszatekintő így a végére: Tibi 8 évvel ez előtt már begyűjtött egy 3. helyet a III. Tiszaföldvár Openen egy szintén nemes mezőnyben! Pár poros kép a vitrinből: