foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Szeged, Tótkomlós és Békéscsaba. Ezen városok darts egyesületei, valamint számos település szabadidős kártyával rendelkező versenyzői gyűltek össze 2017. július 8-án, szombaton a Csabagyöngye Kulturális Központban. Egy reményteljes, színvonalas darts verseny reményében rendezte újabb Magyar Darts Liga fordulóját egyesületünk, a Békéscsabai Darts Sportegyesület. 20 versenyző csapott a triplák és duplák áradatába. Nézzük, hogyan is sikerült?


"Felavattuk új tábláinkat!"

A csoportkörökben 4x5 fős csoportokban kezdődtek el küzdelmek. Kiemelendő az ismét jó formába lendülő Kókai Kálmán játéka, aki Érden, a Steel Egyéni Nemzeti Bajnoki fordulón a legeredményesebb csabai játékos lett. Most is csoportelsőként jutott tovább abból a csoportból, ahol az őt követő 3 játékos körbeverte egymást, így ők hárman megismételték az egymás elleni meccsüket. Pásztor István, a Partsicum DC játékosa is, a pénteki szegedi MDL forduló után továbbra is hozta formáját, veretlenül lett csoportelső. Íme a csoportküzdelmek végeredménye.

A főágon izgalmas párosítások alakultak ki. Kecskeméti Krisztián majdnem meglepte Komlódi Pétert, Laluska Balázs, Pálinkás Norbert, Laluska Balázs 0-ra hozta meccsét, míg Agócs Gábor, a pénteki forduló döntőse a nap meccsét produkálta a csabai házigazda ellen. Filyó Tibi test közelből nézhettte végig az első 9 nyílra dobott 107-es átlaggal leget nyitó ellenfél 4-0-ját. A negyeddöntőben újabb két db söprést láthattunk Vidovenyecz Jani és Agócs Gábor mérkőzésén. A másik két meccs is magas fölénnyel zárult.

Az eslő elődöntőben Vidovenyecz János és Laluska Balázs sokáig magas átlagot produkált, azonban a döntő legben mutatott izgalmas kiszálló párbaj rányomta a bélyegét az átlagra. Mindketten 1-1 180-as dobással is megvillantak. János a győzelmével bejutott élete első MDL döntőjébe. A másik elődöntőn egy szegedi rangadót láthattunk. A kérdés az volt, hogy Agócs Gábor meg tudja-e ismételni az egy nappal korábbi döntőjét. Egy magas színvonalú mérkőzésen végül jöhetett a két nap alatti újabb döntő.

A döntőben Agócs Gábor ezen a napon egy újabb 70 feletti mérkőzéssel magabiztosan nyerte meg élete első MDL aranyérmét. Büszkeség számunkra, hogy újabb szegedi játékos iratkozhatott fel a „Békéscsabán nyertem az első aranyamat” listára. Az átlag mellé egy magas kiszálló százalék is társult, így tökéletes helyre került az aranyérem. Megsüvegelendő, hogy kb fél nappal a pénteki döntő után, egy ilyen játékkal győzedelmeskedett.

A legnagyob kiszállót Pálinkás Norbert dobta: 148.

Hogyan látták a főszereplők ezt a versenynapot?

A legeredményesebb BDSE játékos: Laluska Balázs:

A mai játékommal részben elégedett lehetek. Az egész napos kiszálló százalékom, olyan 40% környékén volt, ami biztató. Gond volt ismét fejben, ismét nehezen tudtam elengedni 1-2 rosszabb kört. A legjobb mérkőzésem a Pálinkás Norbi elleni volt. Tegyük hozzá, Norbi sem úgy dobált, mint ahogyan tud. 65-70 környéki átlagot tudtam dobni, valamint az első legben egy 130-s kiszállóval sikerült "sokkolni" ellenfelemet. Emlékezetes marad viszont ez a forduló, hiszen az elődöntőig sikerült úgy menetelnem, hogy mindössze 2 leget buktam.

Az első döntőjét játszó Vidovenyecz János:
Összességében meg vagyok elégedve a mai eredménnyel! Ami jónak mondható volt az talán a tömeg dobásaim hiszen a verseny alatt dobtam 4 db 180-at és összességében is jól jött a tömeg. Ami rossz volt és nem is rossz hanem katasztrofális az a kiszállózás, mert sem a kerekítéseim sem a dupláim nem voltak a helyükön! Ami emlékezetes az talán a 170-es kísérlet ahol a bull maradt ki. Jó volt játszani, erős mezőny volt és színvonalas verseny.
A győztes, Agócs Gábor:
A legfontosabb mindenképp az egész napos 70 körüli átlagom volt, ennek nagyon örülök. Sajnos a kiszállókkal voltak problémáim, főleg a verseny elején, ezen (és még sok mindenen) javítani kell. A legjobb meccsemnek egyértelműen a Filyó Tibor elleni nyolcaddöntőt tartom, a 107-es első kilenc nyilas átlagomnak nagyon örültem. Fontos még megemlítenem a Pásztor Pisti elleni, már megszokottan izgalmas és szoros meccset. Jó volt ez a nap, az első liga aranyérmemet nyertem, biztosan emlékezni fogok rá.


"Balról: Pálinkás Norbert, Laluska Balázs, Agócs Gábor, Vidovenyecz János, Pásztor István"

Végeredmény: