foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Steel Nemzeti Csapatbajnokság - II. osztály - BDSE I. - 2017. április 1. - Székesfehérvár

Az idei évben a korábbiakhoz képest kissé megváltozott lebonyolítással zajlanak a Steel csapatbajnokság I. és II. osztályú küzdelmei. Mindkét osztályban 2 db hat csapatos csoport került kialakításra, teret engedve annak a kérésnek, hogy egy klub akár több csapattal is megméretesse magát a mezőnyben. A BDSE is ezen szerencsés klubok közé tartozik, a korábbi eredmények alapján a II. osztályban két csapatunk is szerepel: a BDSE I. csapatunk a B csoportban, míg a BDSE II. csapatunk az A csoportba nyert helyet magának.

"BDSE I. és II. csapata"

A csoportok az alábbiak szerint néznek ki:

"A" csoport

 • BDSE II.
 • Smile DC I.
 • Acéldarazsak SE
 • Piliscsabai SC
 • Soul DC II.
 • Partiscum DC

"B" csoport

 • BDSE I.
 • Szolnoki Baglyok DC
 • Darányi KSE
 • Sport DC – Szekszárd
 • Centrum SE
 • Győri DC II.

Az első fordulóra 2017. április 1. napján Székesfehérvárott került sor. Versenynaponként minden csapat mindenkivel találkozik, játékosonként 1-1 leget játszva 9 nyert legig mennek a mérkőzések, vagy 8-8-as döntetlen alakulhat ki. Összesen 3 forduló megrendezésére kerül sor, amely után a versenykiírás értelmében a csoportok 1-4 helyezettjei a felsőházban a feljutásért küzdhetnek, míg az 5-6. helyezettek az alsóházban a kiesés elkerüléséért fognak harcolni.

BDSE I. csapata

Sajnos több tényező szerencsétlen összejátszása miatt nem tudta magát képviseltetni teljes, legerősebb összeállításban a csapatunk. A felállás végül a Komlódi Péter, Tyirják Attila, Zsíros László és Mult Attila (csk) lett. A tavalyi III. osztályú bronzérmes team hasonlóan a tavalyi döntőhöz nem túl acélosan kezdett: a Rucska Józseffel megerősített Győri DC II. csapata ellen 2-9 lett a vége.

Ezután következett sorban az első meccsét a Szolnoki Baglyok ellen 9-1-re nyerő Centrum SE (Veszprém) csapata. Itt már sokkal összeszedettebben játszottunk, 7-3-as vezetésnél gyakorlatilag eldőltnek tűnt a meccs, azonban bebizonyosodott az a mondás, hogy az utolsó nyíl eldobásáig még nem dőlt el semmi. Végül több játékosunknak is volt „meccsnyila”, azonban meg kellett elégednünk a döntetlennel. Sajnos ez azonban gyakorlatilag egy vereséggel ért fel.

A Sport DC – Szekszárd ellen talán még emiatt is nem találtuk magunkat, 4-9 lett a vége.

Viszont következett a tavalyi III. osztály bajnoka, a Darányi KSE, soraiban a Nemzeti Bajnokság II. fordulóján elődöntőt játszó Darók Bélával. Szoros mérkőzést játszottunk, kijelenthető, hogy ez a meccs vállalható talán a legjobban mind közül, azonban itt is a végén egy banánhéjon elcsúszva végül egy 9-7-es vereség lett a vége, pedig ebben a meccsben több volt.

A nap zárómérkőzésén aztán következett az addig szintén csak egy döntetlent felmutató Szolnoki Baglyok (akikkel tavaly azt a végletekig kiélezett meccset játszottuk 8-8-cal, bullos kiszállóval és Szaszák Peti döntő meccsével) Sajnos a befejezés most nem lett ilyen happy end, újra a rosszabbik formánkat mutatva 2-9 lett a vége.

Összegezve:

Az egy leges mérkőzéseknek kicsit más a hatása, mint a III. osztályban megszokott 2 nyert legig tartó meccseknek, ezt még kicsit szoknunk kell a csapat kevésbé rutinos tagjainak . Összességében a legekben nem voltunk nagyon lemaradva, többször is apró banánhéjakon csúsztunk csak el, pl. a tömeg jött, csak a kiszállók nem. Illetve egy két legben kifejezetten jól dobtunk, hogy aztán a következő legekben még szektort sem találtunk… A csapatok játékerejét látva egyáltalán nem reális a jelenlegi 6. helyünk a csoportban. A felsőházba kerülés (4. hely) mindösszesen 4 pontnyira van (egy győzelem 3 pontot ér), így a hátralévő 2 fordulóban bőven elérhető ez, ráadásul a körbeveréseknek köszönhetően az első 3 csapat sincs elérhetetlen távolságra. Viszont mindenképpen szerencsés volna az ellenfeleinkhez hasonlóan több mint 4 emberrel felállni egy ilyen versenyre, mert most ezzel így egy olyan előnyt adtunk nekik, amit sajnos könyörtelenül ki is használtak. Minden bizonnyal a következő, szeptemberi fordulóban ezen tapasztalatokkal felvértezve vesszük fel a harcot a feljutásért.

Egyéni teljesítmények:

Az összefoglalót köszönjük Mult Attila klubtársunknak!