foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

IV. BDSE Open – III. forduló – 2017. február 18. – Békéscsaba

Március 18-án került sor a IV. BDSE Open 3. fordulójára a Csabagyöngye Kulturális Központban. Ezúttal a listavezető Berta István társaival Tiszaföldvárról nem tudott eljönni más elfoglaltságaik miatt, azonban így sem maradtunk neves játékos nélkül, hiszen az ország másik végéből tiszteletét tette nálunk a többszörös női magyar bajnok, Ihász Veronika. Végül 23 fő adta le időben a nevezését, így a 3 db 6 fős és egy 5 fős csoportban kezdődtek meg a küzdelmek a csoportonkénti 4 kijutó helyért.

Az 1. csoport szoros eredményt hozott, hiszen mindösszesen 2 pont különbség volt az 1. és a 4, hely között, így itt minden legnek különös jelentősége volt. Végül Horváth Jani veretlenül nyerte a csoportot. A csoport krónikájához tartozik még, hogy előbb Attila 100-as kiszállóval vétette észre magát - sajnos hiába, mert addigra Veronika már dobott szintén egy ilyet - , majd Sági Zoli 134-es (T20,T20,D7) kiszállója vitte a prímet egy darabig, de sajnos ez ebben a csoportban még nem járt neki együtt a kijutással...

A 2. csoportban az utóbbi időben nagyszerű formában dobó Laluska Balázs végzett az élen, pazar 18-2-es legaránnyal. Sajnos itt két fiatal utánpótlás játékosunk, Bálint Áron és Csík Zoli adta a kieső személyeket, viszont szép játékot mutattak, csak így tovább!

A 3. csoport erős négyest hozott össze, ahol két-két pontazonosság is volt, ráadásul az első hely sorsa totális leg és meccseredmény egyenlőség miatt egy „hirtelen halállal” (1 leggel) dőlt el Vidovenyecz János javára Zsolti ellen.

A 4. csoportba kerülő „szerencsések” élvezhették Ihász Veronika játékát testközelből, és tapasztalhatták meg tripláit, ráadásul Komlódi Petya is itt kapott helyet, így az előző napi tótkomlósi ligaforduló két dobogósa itt is farkasszemet nézett egymással. Veronika egy kisebb botlást leszámítva, de veretlenül nyerte a csoportot, ahonnan ezúttal Kovács Tomi pottyant ki. Kiemelendő Kovács Ákos nagyszerű játéka, 2 győzelemmel jutott tovább a legjobb 16 közé.

Ezután Főág-vigaszági küzdelmek vették kezdetét, a főág első körében még volt jelentősége, hogy ki hányadik helyen jutott ki, azonban utána már a Fortuna döntött a további párosításokról. (illetve Pitner Zsolti vagy Mult Attila keze…)  A csoportköri helyezések alapján a papíron esélyesebbek hozták is a papírformát, ki könnyebben, ki kicsit nehezebben. Két mérkőzést leszámítva: itt jött  elő az a tézis, hogy mindegy, hogy a csoportkörben hogy játszol, az egyenes kiesés már más kávéház…Laluska Balázs 4-1 arányban kapott ki, a később nagyszerűen menetelő Tusjak Gábortól, míg Mult Attila a szépen játszó, és nem mellesleg egy 157-es kiszállót dobó Szivák Gáborral szemben kapitulált.

Főág nyolc között Ihász Veronika és Tusjak Gabi nullára hozták meccseiket, míg Ricsi is csak 1 leget engedetett Szivák Gabinak. A Petya-Zsolti összecsapás volt talán picit szorosabb, ahol most (is) a rutin győzött 4-2 arányban.

A főági elődöntőkben aztán újfent összekerült a csoportkörök után Petya és Veronika, egy sima meccs lett végül a bajnok javára…a másik ágon pedig Ricsi folytatta menetelését ezúttal Tusjak Gabi skalpját begyűjtve.

Közben csendben csörgedeztek a háttérben a vigaszág meccsei, több szoros, döntő leges mecset hozva . Vidovenyecz Jani a főági búcsúját követően több meccset is nyert a vigaszágon, de Gabival nem bírt. míg ezen az ágon ismételten összekerült Petya és Zsolti, ahol a végeredmény ugyanaz lett mint korábban: Petya győzött.

A dobogós helyezésért folyt ezután a Petya-Tusjak Gabi meccse, ahol döntő legben Gabi húzta be hamarabb a duplát,  és már biztos volt, hogy ebben a sorozatban először dobogóra  állhat majd.

A főági döntőben egy magas színvonalú meccsen odalett Veronika veretlensége, a nagy visszatérő Fehér Ricsi biztos kézzel értékesítette a duplákat és 4-1 arányban a döntőbe bejutva várta leendő ellenfelét. A Tusjak Gabi-Ihász Veronika vigaszági döntő kimondottan szoros mérkőzést hozott és csak az utolsó leg döntött, ahol a rutin diadalmaskodott, és készülhetett a győri játékos, hogy revansot vegyen Ricsin. A köröstarcsai klubtársunknak elegendő volt egy szettet nyernie, míg Veronikának vigaszágról két szett kellett a győzelemhez. (1szett 4 nyert legig tartott) És nem hiába többszörös magyar bajnok Vera…megcsinálta. Nem is akár milyen mérkőzésen. Az első kilencnyilas átlaga a döntő mindkét résztvevőjének 80 felett volt, s több 5 körös leget is láthattak az érdeklődők, a végén mindketten 73-as átlag felett zártak. A győzelmet végül  4-2 , 4-2 arányban a győriek csillaga kaparintotta meg, és másnap (?)kezdetét vehette az ötórás hazautazás, a nyakában az aranyszínű éremmel.

Folytatás áprilisban…

Köszönjük az összefoglalót Mult Attillának!

A fordulóról készült képeket itt nézhetitek meg (köszönjük Kovács "Bacon" Ákosnak):