foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság – 2017. február 4. – Dömsöd

Február 4-én rendezték a Nemzeti Bajnokság I. fordulóját Dömsödön, ahol szép számmal képviseltette magát a Békéscsabai Darts Sportegyesület, és egyben debütált a csapat új meze, amelyre mindenkitől pozitív visszajelzéseket kaptunk. Kora reggel keltünk útra, majd Kecskeméten megállt a csapat egy kis pihenőre, mielőtt folytattuk volna a zötykölődést (sokszor szó szerint) tovább egészen Dömsödig.

A BDSE hölgykoszorú így nézett ki a 26 fős mezőnyben:

 • Ölei Annamária
 • Filyó Tünde
 • Kovács Viktória

A srácok névsora pedig a következő volt a rekord létszámú 226 nevezőből:

 • Pálvölgyi Gergő (első nemzeti bajnoki fordulója a felnőtteknél)
 • Filyó Tibor
 • Pitner Zsolt
 • Papp János
 • Liszkai János
 • Bálint Áron (első nemzeti bajnoki fordulója a felnőtteknél)
 • Zsiros László
 • Kovács Tamás (első nemzeti bajnoki fordulója)
 • Laluska Balázs (első nemzeti bajnoki fordulója) 

Ölei Annamária

Panka ellenfele a BEAC színeiből Németh Éva volt. Sajnos versenyzőnk számára az első kör volt a végállomás, hiszen a BEAC sportolója folyamatosan dobálta a triplákat, amivel sajnos Panka nem tudott mit kezdeni.

Filyó Tünde

Filyó Tündi a Sport DC játékosával, Vereczkey Dorottyával került szembe. Egy ki-ki meccsen, a végletekig kiélezett csatában sajnos most a Sport DC játékosa lépett tovább, de szégyenkezni valója neki sincsen. Döntő legben számtalan meccsnyilat eldobtak mindketten. Ezt a mérkőzést letudva Dorottya egészen a 3. helyezésig menetelt. Ezúton is gratulálunk neki.

Kovács Viktória

A mai nap legeredményesebben szereplő női BDSE játékos Viki volt. Az első fordulóban Mendelényi Lindán át vezetett az út egy mondhatni sima meccsen a következő körbe (5-1). Viki számára ismeretlen volt az ellenfél, ezért nagy izgalommal állt a dobóvonal mögé. 3-0-nál sikerült az ellenfélnek 1 leget nyernie, de innen nem volt megállás.

A következő körben előnyerőként, a hosszú idő óta várakozó Neumajerné Tímea következett. A mérkőzés elején az ellenfél ellépett, már 3-1-re is vezetett, innen sikerült kiegyenlítenie Vikinek. 4-4 után Viki saját elmondása alapján már elfáradt, és talán fejben jobban bírta Tímes, így végül 6-4-es összesítéssel a Sport DC játékosa lépett tovább.

Pálvölgyi Gergő

Gergő élete első Nemzeti fordulójára készül. Nagy tervek vannak készülőben, hiszen a 14 éves játékos nem titkolt célja az Ifjúsági Eb-n való részvétel, aminek eléréséért mindent megtesz a játékosunk. Ellenfele a DÖ-MIK DC-ből Fekete Nóra volt. A tavalyi év női bajnoka a fejlődése érdekében már a férfi mezőnyben indult el. Izgalmas mérkőzést játszottak a felek, Pergő remek hajrával tudott egyenlíteni. A mérkőzést több apró dolog is zacarta, de ennek ellenére Gergőnek mérkőzés nyilai is voltak, de azokat sajnos most nem sikerült értékesítenie, így 5-4-es vereség lett a vége.

Pitner Zsolt

Zsolti egy nagyon szoros mérkőzésen sajnos szintén az első körben búcsúzott Szabó István (T20 DC) ellen. Az első leg nagy tanulsága Zsolti számára, hogy ha 3. nyílra D1-en marad az ember, dobjon rá, hiszen ha az ellenfél kiszállón van, megbosszulhatja magát a visszasokallás. Igaz István 139-ig egyetlen tripla nélkül haladt lefelé, de ekkor kettőt is eltalált – amivel nem is lett volna nagy baj – de a dupla is jött mellé, így 139-ről szállt ki az első legben. Ez visszavetette Zsoltit. Innentől kezdve egy kicsit nagyobb koncentrációval hozható lett volna a találkozó, de sajnos nem tudott élni az adódó lehetőségekkel, így a vége 5-3-as vereség.

Papp János

Jani egyre jobb formában dobálja a dárdákat, így bíztató előjelekkel várta a dömsödi fordulót. A tiszaföldvári Balog Zoltán volt az ellenfél, de sajnos neki sem sikerült tovább menni a következő körbe. 5-3-as vereség.

Liszkai János

Mondhatjuk, Jani egész jól játszott, de sajnos ez most nem volt elég Bölcs Zoltán ellen, aki a tavalyi évben soft szakágban ért el országos sikereket. Végig szoros volt a mérkőzés, az első két leget felváltva hozták a felek, Jani játékát 180-as dobás is fűszerezte. Zoltán a következő körben rákapcsolt, és 3 db 140-t dobott egy legben, ami lélektanilag picit megtörte Janit, így 5-3-as vereség lett a vége.

Bálint Áron

Szintén ma debütált a felnőttek mezőnyében Bálint Áron, az egyesület ifjúsági játékosa. Élete első Nemzeti fordulójában már 2-0-ra is vezetett, de itt kijött a rutintalanság, és végül 5-2-s vereség lett a vége. Kellenek az ilyen versenyek, hiszen ezekből rengeteget profitálhatnak fiatal versenyzőink. Áron célja szintén az Ifi Eb, amihez folytatni kell az elkezdett munkát, az eb-re pályázó játékosok szintén nagyon jó kezű ellenfelek.

Laluska Balázs

Szintén egy debütáló, aki szerény játékkal is 3-1-re el tudott lépni ellenfelétől, s ekkor 4 nyila is volt a 4-1-hez, de azt elrontotta. Ezt követően Kovács Miklós begyújtotta a rakétákat és esélyt sem hagyott, 5-3-ra megnyerte a mérkőzést. 

Kovács Tamás

Ugyancsak egy OB szűz játékos. Tamás egy liga fordulón már találkozott Buela Pistivel, ahol remek csatát vívtak. Most azonban Pisti tudott tovább lépni 5-0 arányban, ami miatt nincs szégyenkezni való, hiszen a szegediek játékosa remek tudású darts játékos. A közeget, hangulatot még szoknia kell, az egyenes kieséses versenyrendszer teljesen más világ, mint pl.: az MDL rendszere. Csak így tovább Tomi!

Filyó Tibor

Tibi ellenfele a Köremendi DC-ből Lábodi Gábor volt. Sajnos ezen a napon a sláger eredménynek számító 5-3 született ismét, a Körmendi játékos javára. Tibi koncentráltan lépett a dobóvonal mögé, és az erre a napra kitűzött célját elérte: minden dobásra koncentrálni, higgadtnak maradni az esetleges nehéz szituációkban. A célját elérte, igaz vereség társult mellé, de emelt fővel gratulált az ellenfélnek. 

Zsiros László

A nap legjobb BDSE férfi játékosa. Remekül, és nagyon higgadtan játszott egész nap, sorra nyerte a meccseket. Első ellenfele Németh Barna volt, a pécsi DC játékosa. 5-2-es győzelemmel léphetett tovább játékosunk. A zalaegerszegi László Géza következett, aki ellen már egy roppant szoros mérkőzést vívott Laci. 3-0-nál, a saját bevallása szerint elfelejtett dartsozni, és döntő leg lett belőle. Ott viszont már visszatért az ihlet és nem volt kegyelem Géza számára: 5-4. Következett a sorban az az Ádám Zsolt, aki tavaly még a Pécsi DC-t erősítette, idén viszont már Darányi DK színekben nevezett. Nem gondoltuk volna, hogy ennyire sima lesz ez a mérkőzés, de Laci flowba került, és ahova nézett, oda dobta a nyilat. Megérdemelt 6-2-es győzelemmel a legjobb 32-be került. Ekkor jött az általunk már jól ismert tiszaföldvári játékos, Berta István. Pisti a földváriak egyik nagy reménysége, hihetetlen ütemben fejlődik. A 16 közé jutásért sajnos Laci 6-1 arányban alul maradt, de sok legben odaért a duplára, de a kiszállóknál nem kegyelmezett Lacinak. Laci 66-os átlagot dobott, míg Pisti közel 70-eset. Viszont a szembetűnő különbség a kiszállóban mutatkozott meg: 9%-kal nehéz meccset nyerni. Tegyük hozzá, később Berta Pisti a regnáló magyar bajnokot is megszorította, így mindenképpen dicséretre méltó Laci egész napos teljesítménye.

Bízunk a hasonlóan szép számú indulói létszámban a 2. fordulóban is! Hajrá BDSE!