foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Magyar Darts Liga – Délkelet-Magyarország – 2017. január 28. – Békéscsaba

Nem sűrűn fordul elő ilyen menetelés, mint amit Mult Attila mutatott be az elmúlt 2 hónapban. 2016 decemberében kezdődött, az akkori BDSE Open sorozat utolsó állomásán, amikor is döntőbe jutott Fehér Ricsi ellen, ekkor még ezüsttel térhetett haza. Ezt követte a Steel Nemzeti Csapatbajnokság, ahol csapatával az országos harmadik helyig meneteltek. Januárban már nem adta lejjebb az aktuális BDSE Open döntőjét, 70 feletti átlaggal megnyerte azt, majd a hétvégén a 40 fős Magyar Darts Liga mezőnyben is csúcsra ért, számos skalpot begyűjtve a darts vitrinébe.

Így bizony! Dörzsöljétek csak meg a szemeteket: 40 fős mezőny Békéscsabán! Magyar Darts Liga versenyen. Volt amikor 1,5 évvel ez előtt 13 indulóval igen remegett az MDL léce itt Békéscsabán. A BDSE és Partiscum DC játékosainak létszáma vitte a pálmát, de megsüvegelendő a tótkomlósi „had” is. Ha pedig hozzá tesszük mindehhez, hogy a Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság első fordulójára a régióból a Partiscum DC és a Békéscsabai DSE összesen 29 játékost nevez, akkor egyértelműen kijelenthető, hogy fejlődik a régiós darts élet! (Ezen apropón is el kell gondolkozni a helyi darts vezetőknek, hogy közösen mit tudunk tenni a versenyrendezések és egyéb körülmények további javítása érdekében, hiszen látszik: igény van rá, nem is kicsi, megéri!)

Na de ne kalandozzunk el a fő témánktól: MDL Békéscsabán! Ezúttal egy kisebb terembe kerültünk a Csabagyöngye Kulturális Központban, de ettől függetlenül 4 verseny- és 3 melegítő állást fel tudtunk állítani. A pontos létszám adatok: 20 BDSE, 9 Partiscum DC, 7 Tótkomlósi DC, 1 Cívis DSE és 3 szabadidős engedéllyel rendelkező játékos. 8 csoportba sorsoltuk az indulókat, ahonnan az első négy jutott a 32-es főtáblára, ahonnan már egyenes kiesés várta őket.

1. csoport

A papírformának megfelelően a csoportot Pálinkás Norbert nyerte a tótkomlósiak új üdvöskéje, Bánszki Csaba előtt. Bogár Alexandra két győzelemmel vétette magát észre a férfi társai között.


2. csoport

Itt találkozott a tavalyi összetett ranglista 2. és 3. helyén végzett játékos: Bereczki Csabi és Zsiros Laci, kettőjük csatájából ezúttal Laci jött ki győztesen. Egyedül ő nyerte meg mind a 3 meccsét (valójában nehéz lett volna másnak is ugyanezt produkálnia). A következő három játékos körbeverte egymást, a legarány döntött a végső sorrendben.


3. csoport

Büszkén mondhatjuk, hogy Kókai Kálmán, a BDSE új igazolása bebizonyította már itt a csoportban, hogy nagyszerű „vétel” volt! Egyszerűen nem tudott hibázni, öröm volt, még ellenfélként is nézni játékát! Már most jegyezze meg mindenki jól a nevét: KÓKAI KÁLMÁN, ebben a srácban még sok van! Viszont ha már piedesztálra emeltük Kálmit, akkor ezt a sort fojtatni kell: Frank Gergő neve is hamarosan csilloghat, ha így folytatja! Filyó Tibi, Szilágyi Norbi és Gergő sikeresen körbeverte egymást, itt is a legarány döntött. Örömünkre szolgált Benkő Tamás megjelenése, akiről már évekkel korábban hallhattunk. Csak így tovább Tamás!


4. csoport

A Partiscum DC új igazolása, Agócs Gábor dominált ebben a csoportban. Hasonlóan szép csillag lehet a dartsban, róla is csak a legjobbakat írhatjuk le. Sztraczinszki Zoli, aki már nem egy MDL-t nyert, ezúttal csoport másodikként menetelt tovább, míg Ölei Annamária, a friss szabadidős engedéllyel rendelkező Kovács Robi legyőzésével a harmadik helyen zárt.


5. csoport

A „Jánosok” csoportját ezúttal a „gyulaibékéscsabai” nyerte, a „tótkomlósioroházi” előtt. A sort az „orosházibékéscsabai” játékos folytatta, aki nem mellesleg Kecskeméti. Szóval Papp Janit csak Kecskeméti Krisztián kapta el ebben csoportban. Vidovenyecz Jani is ügyesen dobálta a nyilakat abban a csoportban, amiből ezúttal Horvát Jani esett ki.


6. csoport

Több új névvel is találkozhattak a már rutinosabb játékosok ebben a csoportban. Kovács Tamás és Sági Zoli is ebben az évben váltotta ki a versenyengedélyét. Sági Zolinak sikerült is két győzelemmel továbblépnie, Kovács Tomi lett ezúttal a kieső. Székely Dani nagyszerű játékkal megnyerte a csoportot.


7. csoport

Az eddigi „legtisztább” csoportküzdelmet a 7-es csoport hozta. Minden mérkőzés 2-0-ra zárult, és körbe verés sem volt, így 8, 6, 4, 2, és 0 ponttal felsorakoztak egymás mögé a játékosok.


8. csoport

Talán az egyik legmasszívabb csoport a 8-as lett: Komlódi Péter, Furák Róbert és Mult Attila.  Krámli Anett, ebben az évben már BDSE színekben induló versenyzők Komlódi Petya és Furák Robi ellen sikerült 1-1 leget fognia, gratulálunk, reméljük hamarosan a női nemzeti mezőnyben is megismerhetik.  Végül Attila és Petya szerzett egyaránt 6-6 pontott, de a legarány Attila felé billentette a mérleg nyelvét. Petya egy sokáig legmagasabb kiszállóval vétette magát észre: T19, 18, D18!


32-es főtábla és az eredménye ágrajz szerint

Pálinkás Norbert 4 – 0 Kovács Róbert

Bársony Roland 4 – 1 Filyó Tibor

Mult Attila 4 – 1 Racskó Pál

Gábor István 3 – 4 Buela István

Agócs Gábor 4 – 1 Egedi Zoltán

Frank Gergő 1 – 4 Bereczki Csaba

Papp János 4 – 2 Furák Róbert

Kovács László 2 – 4 Tyirják Attila

Zsiros László 4 – 1 Szilágyi Norbert

Bánszki Csaba 4 – 2 Ölei Annamária

Nyiregyházki István 4 – 0 Sági Zoltán

Komlódi Péter 4 – 0 Kecskeméti Krisztián

Kókai Kálmán 4 – 3 Kovács Viktória

Sztraczinszki Zoltán 2 – 4 Bogár Alexandra

Székely Dániel 4 – 1 Sziráki Bence

Vidovenyecz János 4 – 0 Pitner Zsolt

16 mérkőzéssel folytatódtak a küzdelmek az egyenes kieséses szakaszban. Pálinkás Norbi, Komlódi Peti és Vidovenyecz Jani tudta 0-ra hozni a mérkőzését. Pár érdekes mérkőzést emelnénk ki ebből a körből. Gábor István és Buela Pisti a Pertiscum DC játékosai egy döntő legig meneteltek el, amiből Buela Pisti jött ki jobban. Frank Gergő a csoportban brillírozott pár meccsen, Bereczki Csabi ellen azonban befejezte a versenynapját. Érdekes összecsapásnak ígérkezett Papp Jani és Furák Robi mérkőzése, amit végül a napjainkban ismét nagyszerű formába lendülő Papp Jani nyert meg. Kókai Kálmi dolgát igen megnehezítette Kovács Viki, vagy akár fordítva is fogalmazhatnánk. A döntő legben Kálmán volt erősebb. Bogár Alexandrának nagy skalpot sikerült megszereznie. Sztraczinszki Zoli enervált játéka a mai napon Lexi ellen kevés volt.


16-os főtábla eredményei ágrajz szerint

Pálinkás Norbert 4 – 0 Bársony Roland

Mult Attila 4 – 1 Buela István

Agócs Gábor 4 – 2 Bereczki Csaba

Papp János 3 – 4 Tyirják Attila

Zsiros László 4 – 1 Bánszki Csaba

Nyiregyházki István 4 – 2 Komlódi Péter

Kókai Kálmán 4 – 1 Bogár Alexandra

Székely Dániel 2 – 4 Vidovenyecz János

Norbi egy újabb nullázást mutatott be Bársony Roli ellen így a kör végére csak ellene nem nyert senki leget a főágon. Sőt ha hozzátesszük, hogy a csoportban sem bukott egy leget sem, így az arany egyik várományosává lépett elő. Mult Attila egy tótkomlósi játékos után ezúttal egy szegedi kollégáját győzte le 4-1-re, ezúttal Buela Pisti nem találta az ellenszert ellene. Agócs Gábor továbbra is szárnyal ebben a mezőnyben: a tavalyi összetett 2. játékost, Bereczki Csabát annulálta 4-2-re. Papp Jani és Tyiri Úr mérkőzése egy igazi rangadóvá avanzsálódott: a leghosszabb és legizgalmasabb meccset játszották, nagy fordulatokkal és egy izgalmas döntő leges, kiszálló párbajjal fúszerezett meccsen. Zsiros Laci könnyedén lépett túl a Tótkomlósiak új igazolásán, Bánszki Csabin. Komlódi Péter ezen a napon nem tudott mit kezdeni ellenfelével, a megfelelő hőfokot elért ellenfele eltalált mindent. Kókai Kálmi elnyerte a nap „nőverő” címét, hiszen Viki után Lexin is túllépett. Székely Dani csoportban mutatott menetelésének ezúttal Jani vetett véget.


Negyeddöntők

Pálinkás Norbert 3 – 4 Mult Attila

Agócs Gábor 4 – 2 Tyirják Attila 

Zsiros László 1 – 4 Nyiregyházki István

Kókai Kálmán 4 – 3 Vidovenyecz János

Pálinkás Norbi ellenfelére talált. Az első leg megnyerése után, ami 21 nyilas játékot hozott, Attis elvette tőle az első leget a nap folyamán. Ezt követően Norbi két olyan leget hozott, amiben egyikőjük sem produkált magas szintű játékot. Innen kezdve Attis elkezdte a varázslatát. 3-1-es állásnál Norbi besokalt 43-ra míg Attila megoldotta két nyílból a 60-at. 3-2-nél Norbi elrontotta 118-nál a D20-at, Attila 16-ról kiszállt. 3-3-as állásnál pedig olyat húzott elő a BDSE játékosa, amire ezen a napon senki nem tudott volna reagálni: hátsó pályáról (miután Norbi 140-es dobással kezdett), 96, 85, 135, 130-as sorozat után 55-ről 3 nyíllal kiszállt úgy, hogy Norbi 70-en várta a lehetőséget. Attla 4 közé jutott. Tyiri Úr egy jó formában lévő Agúcs Gabival került szembe. Sokáig fej-fej mellett haladtak, majd a kiszálló hibáknak köszönhetően Gabi jutott a legjobb 4 közé. Zsiros Lacinak ezúttal nem jutott érem, a szegedi bronz után most az 5. hellyel kellett beérnie. Vidovenyecz Jani ezen a meccsén vitte haza a GRX Electro Outlet felajánlását, egy üveg pálinkát, amit az első bullos kiszállóra adtunk oda. Egy nem mindennapi 56-os kiszállót megdobva (6, Bull) ő fogyaszthatta el a nedűt. Viszont Kálmi örülhetett a döntő leg után az éremnek.


Elődöntők

Mult Attila 4 – 1 Agócs Gábor

Nyiregyházki István 4 – 1 Kókai Kálmán

Úgy tűnt az első összecsapáson, hogy Gabi elfáradt. Attis viszont stabil dobásokkal menetelt előre, itt-ott meginogva kicsit, hiszen a tét már a döntő volt. A nap folyamán 3. alkalommal dobott rá a 110-es kiszállóra, ami ezúttal össze is jött, ráadásul a döntőt érő dobása lett a 110-es kiszálló.

Kókai Kálmi még az első leget megnyerte, majd az ellenfele rákapcsolt és két 6 körös játékot is tudott produkálni. így Kálmán az első hivatalos versenyén egy bronzéremmel mutatkozott be.


Döntő

Attila már egy picit megfáradt a döntőre, de tökéletes helyre került az arany! Alázat, tisztelet az ellenféllel és a játékkal szemben! Ezek (is) egy bajnok ismérvei. Attilában ezen az estén (is) megtalálhatóak voltak ezek a jelzők! Attila 2015. június 5-én volt először és eddig utoljára MDL döntőben, ahol Komlódi Péter ellen maradt alul, valamint 2015. április 3-án szerzett egy bronzérmet. Ezzel a fordulóval teljes lett a palettája: mehet az arany a többi érem mellé.

A legeredményesebb hölgy játékos ezúttal Bogár Alexandra, a Cívis DSE versenyzője lett.


"Balról: Kókai Kálmán, Mult Attila, Nyiregyházki István, Agócs Gábor"

Gratulálunk az összes játékosnak, a magas létszámért és a szép sikerekért, várjuk a folytatást!

Végeredmény:

Február 11-én újra Békéscsabán találkozunk!