foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

A Békéscsabai Darts Világ következő részében egy kecskeméti játékosunk gondolatait osztjuk meg. Góbi István 2014 augusztusában csatlakozott hozzánk másik kecskeméti társával együtt. Az I. osztályú csapatunkban kapott helyet, azóta is a legmagasabban jegyzett gárdánkat erősíti. Az eddigi eredményeit, melyet klubunk színeiben ért el, az adatlapján olvashatjátok. Következzen akkor a vele készített interjú.

Góbi IstvánMiért a darts sportágat választottad? Szerinted miért szép sport a darts?

A dartsba akkor szerettem bele, amikor Ágasegyházán egy vendéglátó egységet üzemeltettem, ahol a csocsóversenyek mellett rendszeresen rendeztem kisebb dartsversenyeket is. Akkoriban még nem tekintettem rá igazán úgy, mint sportág, de ott a helyi vagányoknak megígértem, hogy kecskeméti székhellyel egyszer létrehozok egy klubot. Ezt az ígéretemet később sikerült néhány akkori társam segítségével beváltanom.

Esetleg sportolsz még mellette mást is?

22 éves koromig fociztam, Izsákon, megyei szinten, nagypályán. Kispályán pedig Kecskeméten a városi ligákban. Ezzel párhuzamosan,13 éves koromtól folyamatosan az asztali labdarúgás néven futó, de közismertebb nevén gombfocit űzöm, tulajdonképpen a mai napig, bár sajnos idő hiányában csak ritkán jutok el versenyekre. A Hírös Asztali Labdarúgó SE színeiben kétszeres Magyar bajnoknak, és kétszeres Magyar kupagyőztesnek vallhatom magam csapatban.

Mivel foglalkozol a magánéletben?

Jelenleg egy pékségnél dolgozom, pékárut terítek, főleg pesten, úgyhogy Kecskemét és Budapest között ingázom minden éjjel (-nappal).

Milyen céljaid vannak a dartsban rövid, közép és hosszú távon?

Hogy milyen céljaim vannak a dartsban? Ezt most valóban több részre kell bontani. A közeljövőben mindenképpen a hátralévő csapatversenyeken szeretnék megfelelő teljesítményt nyújtani, hogy közép és hosszútávon mik a céljaim, erre most nem igazán tudok válaszolni, mindenképpen függ attól, hogy munkahelyet tudok-e váltani. Amíg nem, addig igazán komoly céljaim nem lehetnek, ezt sajnos be kellett látnom az utóbbi időszakban.

Szerinted miért szép sport a darts?

A darts szépségeit igen nehéz lenne röviden összefoglalni, de mindenképpen kiemelendő, hogy játszani és nézni is egyformán szórakoztató.

Szerinted mi a Békéscsabai DSE erőssége és miben fejlődhet tovább?

A Békéscsabai DSE erőssége mindenképpen az, hogy kiváló a társaság, és minden korosztály képviselteti magát. Az, hogy miben fejlődhetne még, illetve miben tud fejlődni,véleményem szerint nagyban befolyásolják a honi dartsélet történései. Nyilván van miben előrelépni, mindig kell, hogy legyenek új célok.

Miért jó BDSE játékosnak lenni, ha jó egyáltalán?

Igen, úgy gondolom jó ehhez a klubhoz tartozni,a létszám önmagáért beszél.. Több klubbal ellentétben, úgy érzem, itt jobban tisztelik egymást az emberek.

Hogyan készülsz fel egy versenyre, teszel-e különbséget a különböző versenyekre való felkészülések között (Magyar Darts Liga, nemzeti, nyílt versenyek, stb…)?

A versenyekre való felkészülésről annyit, ha tehetném, nyilván tennék különbséget a felkészülések között, mostanában sajnos ilyesmiről nem beszélhetünk,ha van rá időm,dobok párat.

A dartson túl milyen hobbid van?

Nem sok hobbira van időm, egy kis tipp-mix időnként.

Mit kaptál a dartstól eddig?

Mit kaptam a dartstól eddig..? Hú, ez nehéz kérdés..barátokat,talán a legfontosabb.

Ki(k) az(ok) a játékos(ok), akik ellen szeretsz - vagy éppen nehezen tudsz – játszani?

Aki zavar a játékban, az ellen nyilván nem szeretek játszani, amúgy mindenki ellen szívesen a dobóvonal mögé állok. Talán Segal ellen nem szeretek leginkább, aki tudja, a történetet az gondolom megérti. Ellenben a szolnoki Nagy Attila ellen kifejezetten szeretek küzdeni.

Mit gondolsz, mi lehet a csúcs, amit elérhetsz?

Most pillanatnyilag nem tudom, mi lehet a csúcs, amit elérhetnék, annyit még sosem gyakoroltam,hogy erre tudjak válaszolni.

Hogyan kell elképzelni az edzésedet?

Az edzéseimet nem nehéz elképzelni, odaállok és dobok, időnként a számítógépes program segítségét veszem igénybe

Mi az erősséged és a fejlesztendőd?

Az erősségem talán az, hogy képes vagyok nagyobb hátrányból is felállni. Fejlesztendő dolog rengeteg van a játékomban, gondolom reggelig nem akarja senki azt olvasgatni.

Eddigi pályafutásod alatt melyik meccsedre emlékszel vissza a legszívesebben és miért?

Egyik legemlékezetesebb meccsem, valamelyik nemzetin egy 0-5-ről 6-5-re megnyert meccsem volt,nem szeretném elárulni ki ellen. Valamint egy Kozmor Józsi elleni 6-5-ös diadal,a végén egy kiszálló párbajjal,ez szintén egy nemzetin volt,16 közé jutást ért,talán ezért is kedves számomra.

Mi a kedvenc edzésmódszered?

Nincs kedvenc edzésmódszerem, látszik is a játékomon.

Mit gondolsz, mi a dartsos legnagyobb ellensége és miért?

A dartsos legnagyobb ellensége, önmaga.