foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

2016. május 5. – Magyar Darts Liga – Középkelet-Magyarország – Tápiószele

Nem csak a Délkelet-magyarországi régióban vannak ám izgalmas versenyek, hanem kicsit északabbra és kicsit nyugatabbra is. Ebben az évben már több alkalommal látogattunk el nem saját régióba felkészülés, edzés vagy csak kikapcsolódás jelleggel. Ezúttal a célpontunk a tápiószelei barátaink voltak. Abonyi & Abonyi már egyszer kiváló házigazdáknak bizonyultak, barátságos, profi versenykörülményeket teremtve, így boldogan ültünk kocsiba és néztünk farkasszemet CSÜTÖRTÖKÖN a 174 km-nek (Kecskemétre is betértünk Góbi Pistiért,így igazi kirándulásban volt részünk).

Nagy valószínűséggel a két nappal későbbi Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság nyomhatta rá a bélyegét a nevezői létszámra, mindösszesen 14 nevezővel rajtolt el az este. Így az az érdekes helyzet állt elő, hogy a 174 km megtétele után a mi klubunkból indultak el a legtöbben egy idegen régióban… Ez azonban nem von le semmit a rendezés és a verseny színvonalából. Erősnek mondható mezőny gyűlt össze, többek között Nagy Attila, Nagy Tibi, Végső Zoli, Góbi Pisti, Abonyi Ádám, és természetesen a többiek,nem megsértve ezzel senkit.

A Békéscsabai Darts Sportegyesületből Ölei Panka, Kovács Viki, Góbi Pisti és Filyó Tibi lépett a dobóvonalak mögé. A sorsolás úgy hozta, hogy mind a négyen külön csoportba kerültünk, így meg volt az esély, hogy mindannyian kijussunk a csoportból és ne üssük el egymást a továbbjutástól.

Az 1. csoportban Filyó Tibi két mecsén is tudott 180-at dobni, de a kiszállókkal még a Segal elleni meccsen gondok voltak, így az ment a levesbe. A második meccsen már egy 63-as átlag elég volt a győzelemhez, így csoport 2. helyen abszolválta a kijutást.

A 2. csoportban Panka vitézkedett: egyből egy 2-0-s győzelemmel nyitott, utána pedig 6 db 9 nyilas játékot produkálva kijutott a csoportból. Ő.. nem. Sajnos több győzelem nem jött, így a csoportban a 3 helyen, összességében pedig 9.-ként végzett.

A 3. csoportban a sofőrünk, Viki dobálta szépen a dárdáit, két győzelmet is behúzott, így nem volt kétséges a kijutása. Végső Zoli és Halász Dániel hajtott fejett Viki előtt.

Góbi Pisti a 4. csoportban 1 győzelemmel és egy szoros vereséggel a csoport második helyén zárt. Nem volt könnyű csoport Abonyi Ádámmal és Bárdos Csabival.

8-as főtábla

Nagy Tibor (Egyetértés SE) 4 – 1 Abonyi Mihály (Tápiószelei DSE)

Abonyi Ádám (Tápiószelei DSE) 4 – 1 Kovács Viktória (Békéscsabai DSE)

Nagy Attila (Szolnoki Baglyok) 4 - 0 Filyó Tibor (Békéscsabai DSE)

Katona Bence (MDSZ) 1 – 4 Góbi István (Békéscsabai DSE)

Kovács Viki a tőle megszokott laza dobásaival lépegetett eőre, és meg is lepte a házigazda ellenfelét egy 17 nyilas játékkal. Sőt! saját magát is megzavarta vele, hiszen már 1-3-as állásnál gratulált az ellenfelének. Összességében Viki játéka a mostani időszakban szemet gyönyörködtető, bízunk a további sikeres folytatásban. 5. helyen végzett.

Filyó Tibi míg a csoportban stabilan dobott 60 feletti átlagot, addig Nagy Attila ellen szinte alig talált el valamit. 54-es körátlagot produkálva másnak is könnyű dolga lett volna, nem csak Nagy Attilának, aki 70 felé dobott. Összegezve ismét egy olyan versenyen van túl Tibi, ami tovább erősíti abban, hogy jó úton jár az edzésekkel.

Góbi Pisti a csoport első Katona Bencét kapta meg, aki csoportban nagyon szépen, és magabiztosan dobta a kiszállókat. Ennek ellenére a rutin győzött: Pisti 4-1-es győzelemmel a legjobb négybe jutott.

Elődöntők

Nagy Tibor (Egyetértés SE) 2 – 4 Abonyi Ádám (Tápiószelei DSE)

Nagy Attila (Szolnoki Baglyok) 4 – 1 Góbi István (Békéscsabai DSE)

Két egyértelmű elődöntőt láthattunk. Pisti meccse kapcsán voltunk érdekeltek. Attila nagy lendülettel érkezett az elődöntőbe, ami lendületet ügyesen át is mentett erre a meccsre is. Száz feletti dobásokkal indítva, hamar otthagyta Pistinket. Azonban a második legtől kezdve a BDSE játékos megrázta  magát és egy 117-es kiszállóval kiegyenlített. Innen kezdve partnere volt Attilának játékban, azonban a Szolnoki Baglyok játékosa a döntő szituációkban koncentráltabban dobott. Így Pisti a harmadik helyen zárt. Gratulálunk minden játékosnak ehhez a szép estéhez!

A BDSE játlkosok elért eredménye:

3. hely: Góbi István

5. hely: Kovács Viki és Filyó Tibi

9. hely: Ölei Panka