foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Szűrő
  • Lezajlottak a küzdelmek a III. osztályú csapataink háza táján is. Ebben az évben 2 harmadosztályú gárdával vágtunk neki a küzdelmeknek. A BDSE „B” és BDSE „C” csaptunk tisztesen helyt állt a sorozatban. Az alapszakaszban 2-2 három fős csoportba kerültek a Szolnoki Baglyok és Partiscum DC 2-2 csapatával. Az utolsó fordulóban Békéscsabára és Szolnokra látogattak a klubok.

  • Amit lehetett kihoztunk a 3. alapszakaszi fordulóból. Az előzetes terveinket csak félig tudtuk megvalósítani, habár amint leírtuk azokat a verseny előtt, már akkor láttuk, hogy szinte a csodával lenne egyenlő az, ha megvalósítanánk. De a sportban nincs lehetetlen, láttunk már egy Eric Moussambanit nem belefulladni a medencébe a 2000-es olimpiai játékokon 100 méter gyorson. A cél az volt, hogy mindenkit legyőzzünk (maximum egy vereség férhet bele) úgy, hogy az ellenfeleink 7 meccsből csak 4-et nyernek és 3-at buknak. Ennek a fényében utaztunk el a Steel Nemzeti Csapatbajnokság 3. alapszakaszi fordulójára.

  • Az elmúlt hetekben a CSAKK Open mezőnyének a létszáma 14-16 főnél stagnált, ami nagyon szép létszám egy szerda késő délutáni kezdéshez képest. Ebben a mezőnyben több utánpótlás játékos is elindul edzés jelleggel (habár sokszor elviszi őket a nagy skalp reménye), és fordulóról fordulóra szép eredményeket tesznek le az asztalra

  • 2016. szeptember 17. – Steel Egyéni és Páros Utánpótlás Nemzeti Bajnokság – Budapest

    Minden sorozat véget ér egyszer, így az Utánpótlás Steel egyéni Nemzeti Bajnokság is. Volt már a klubunknak diákolimpiai bajnoka, dobogós helyezettjei egy-egy fordulón egyéniben és párosban, de eddig nem volt még ilyen aktív utánpótlás közege, mint ebben az évben. Több fiatal rendszeresen a felnőtt mezőnyben is megcsillantja tudását. Az utolsó fordulóra is egy kisbusznyi játékossal érkeztünk. Aki még nem volt utánpótlás versenyen annak el kell mondanunk, hogy ez egy teljesen más közeg. A fiatalok örömmel szaladgálnak fel s alá, új barátságok köttetetnek, mindemellett komolyan oda teszik magukat, amikor a dobóvonal mögé lépnek. Ezen a napon is láthattunk több 70 és 80 pont feletti átlagot, ami szintén szép jövő felé mutat.

  • A Steel Nemzeti Csapatbajnokság sok csapat számára presztízs értékkel bír, sokan pedig nem indítanak csapatot ebben a sorozatban. Egyesületünk fennállása óta minden évben volt legalább egy gárdánk, aki elindult. Immáron 2. éve már 3 csapattal mérettetünk meg. 3 éven át sikerült megragadni az I. osztályban, azonban ebben az évben a II. osztály küzdelmeiben kell a legmagasabban jegyzett csapatunkkal helytállni. A három alapszakaszi fordulóból az utolsó következik most vasárnap, ami végül arról dönt, hogy a rájátszásban ki küzdhet ismét az I. osztályú tagságért, valamint elválik, hogy ki esik ki a második vonalból.

  • A Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság utolsó fordulóját Kiskőrösön rendezte meg a Magyar Darts Szövetség, ahol szervezőnek a helyi klub volt megjelölve. Tehát rendező és szervező fél külön vált, mint ahogy ezt ebben az évben már többször tapasztaltuk. Több oldalas meghívóban részletezett programokkal várták a résztvevőket és kísérőiket, amiket ITT olvashatunk bővebben. Ezeken a rendezvényeken is felbuzdulva 3 kocsival vágtak neki az egyesületünk játékosai, valamint a programokra készülő pártolóink.

  • A Békéscsabai Darts Világ következő részében egy kecskeméti játékosunk gondolatait osztjuk meg. Góbi István 2014 augusztusában csatlakozott hozzánk másik kecskeméti társával együtt. Az I. osztályú csapatunkban kapott helyet, azóta is a legmagasabban jegyzett gárdánkat erősíti. Az eddigi eredményeit, melyet klubunk színeiben ért el, az adatlapjánolvashatjátok. Következzen akkor a vele készített interjú.

  • Immáron új helyszínen rendeztük meg a soron következő BDSE Open fordulót. A 9 pontszerző versenyből ezzel együtt még 4 hátra volt (az 5. elmaradt, ennek még nincs új időpontja). Az állványaink felállítása után, a festői környezettel együtt, ami a panoráma ablakokon túl fogadta az érkező játékosokat egy fantasztikus hangulatot teremtett. A jövőben minden versenyünket ebben a környezetben tudjuk lebonyolítani, mindenkinek érdemes lesz legalább egyszer ellátogatni hozzánk, a többi már jön magától.

  • Békéscsabai Darts Világ néven útjára indítunk egy olyan sorozatot, ami egyedülálló lehet az országban. Nem PDC és WDF világbajnokokról fog szólni, nem 9 nyilas játékokról, nem a földöntúli képességekkel megáldott űrdartsosokról. Nem a hibátlan mozdulatot fogjuk oktatni és nem akarjuk megváltani vele a világot. Egyszerűen csak a saját környezetünkben lévő dartsosokat szeretnénk kicsit jobban bemutatni, hiszen járnak közöttünk olyan játékosok, akik a maguk nemében világklasszisok és példaképek lehetnek a feltörekvő ifjúságnak. 10-20 éves múlttal rendelkezhetnek már a darts világában, csak nem adatott meg számukra, hogy kiemelkedjenek vagy egyszerűen csak magáért a darts sport szépségéért repítik a nyilakat, nem vágynak felhajtásra. Jöjjenek hát saját - a szó pozitív értelmében - földhöz ragadt példaképeinknek, saját versenytársainknak, egyesületünk játékosainak és büszkeségeinek gondolatai a dartsról és magukról.

    Első interjúalanyunk több alkalommal szerezte meg az egyesületünk „Év férfi játékosa” címét, hamar meghatározó játékosa lett klubunknak és a régiónknak. Eredményeiről és fejlődéséről bővebben az adatlapján olvashatunk, most jöjjön az interjú Komlódi Péterrel.

  • A Békéscsabai Darts Sportegyesület büszkén törekszik arra, hogy a saját klubján kívüli játékosoknak és a még meg nem alakult egyesületeknek segítséget nyújtson minden fronton, fejlődésük érdekében. A napokban a Gyulai Hírlapban megjelent egy izgalmas cikk, miszerint Gyulán egy új egyesület bontogatja a szárnyait. Kertes István és Papp István, a Lila Oroszlán tulajdonosai és barátai gondoltak egy nagyot, és belevágták a fejszéjüket egy egyáltalán nem kis fába. Örömmel vettük a megkeresést, hogy a két egyesület megossza egymással gondolatait, tapasztalatait. Egyesületünk elnökével leülve átbeszélték a lehetőségeket, a következő fontos lépéseket, és a közeli és távoli kitűzendő célokat.

  • Az elmúlt 15-20 évben több nagy nyílt versenyt is rendeztek Orosházán, azonban az elmúlt 5-10 évben a háttérbe vonult a város darts élete. 2 évvel korábban egyesületünk jó pár ügyes kezű srácot emelt ki az Orosházáról, Szabó Attila, Kecskeméti Krisztián, Szivák Gábor. Ők örömmel csatlakoztak klubunkhoz, hiszen komolyabban szerettek volna foglalkozni a darts sporttal. Nem kell nagyon messze menni az orosházi darts erősségét méltatva: Szabó Attila számos nagy versenyt nyert már meg, valamint a PDC Hungarian Fun Club egyik amatőr versenyének döntőse, Csányi József szintén orosházi játékos.