foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Magyar Darts Liga – Délkelet-magyarországi régió – 2017. augusztus 5. – Békéscsaba

Számos döntő és 3. hely után ezúttal az aranyérem Zsiros Laci nyakába került egy egészen kimagasló nap után. Az átlagnál kicsivel alacsonyabb nevezői létszám jött össze, mindössze 17 fő adta le kezdésig a nevezési szándékát. Viszont köztük volt a napjaink egyik legjobb formájában lévő Komlódi Pétere, a nemzeti bajnokságok BDSE lovasa, Szabó Ference, valamint a feltörekvő Laluska Balázs, és a bármikor meglepetést okozó Sztraczinszki Zoltán is. Szóval izgalmas fordulónak nézhettünk elébe.


"Balról: Laluska Balázs, Szabó Ferenc, Zsiros László, Filyó Tibor"

A 17 fő 4 csoportba sorolódott. Az első csoportba a két ügyes kezű szabadidős engedéllyel rendelkező játékos Herbert Márk és Greman László került, akik Szarvason játszották első MDL fordulójukat. A csoportot Laci nyerte összesen két leget bukva, viszont a legérdekesebb pillanata az egyik különdíjunkat érő mozzanat volt. A GRX Electro Outlet felajánlása az első bull-os kiszállóra járt. Sokak arcára csalt mosolyt Ölei Annamária dobása, aki 50 pontról indulva, első nyíllal abszolválta a kihívást, ezzel a díjat hazavihette. A második csoport - a papírforma érvényesülésével -  Szabó Feri győzelmét hozta, míg a harmadik csoportban az előbb említett papírforma picit megborult. Komlódi Péter csak a harmadik helyen jutott ki a csoportból, Filyó Tibi és Laluska Balázs után. A 4. csoportban a BDSE UP játékosa Pálvölgyi Gergő került az élre, ezzel egy győzelemre került elő dobogós helyezésétől, hiszen a csoport elsők előnyerőként már a legjobb 8-ba jutottak.

A főág több érdekes mérkőzést is hozott. Első ezek közül a Filyó Tibi és Sztraczinszki Zoli mérkőzése volt, ahol az első 3 legben Zoli nagyon szépen megoldotta a kiszállóit, szinte első nyilakra, viszont ezt követően Tibinek sikerült 4 leget nyernie zsinórban, ezzel Tibi lépett a legjobb 8-ba. Ölei Annamária mérkőzése is döntő legbe fulladt Bozó Zoli ellen. Pankán látszódott, hogy nagyon akarta ezt a győzelmet, amit végül megérdemelten behúzott. A két szabadidős kártyával rendelkező játékos, Greman Laci és Farkas Olivér párharca is a végletekig ment el. Laci ment tovább a döntő leget követően. A negyeddöntőből 1 mérkőzést emelnénk ki, a többi egy nyugalmasabb 4-1-es győzelem lett. Zsiros Laci és Komlódi Péter sokadik  nagy összecsapását játszották le egymás ellen. A táblájuk mellett, egy másik meccset író játékos is gyakran oda-odapillantott egy-egy 177, 180-as dobás után. Petyának egy 154-es kiszállót is sikerült dobnia (mely végül a nap legnagyobb kiszállója lett). A döntő legben is folytatták ezt a kiélezett partit, ami ezúttal Laci oldalára billent.

A két elődöntő egy aránylag egyoldalú mérkőzést hozott, ami után már érezhető volt, hogy a két győztes keményen egymásnak fog feszülni a döntőben. Laci 70 felé dobott Tibi ellen, míg Laluska Balázs ellen hasonló teljesítményt nyújtott Feri is.

Nem is volt baj az egymásnak feszüléssel, hiszen bőven 70 feletti átlagon járt a két BDSE játékos sokáig a meccsen. A statisztikájukból is látszik, hogy bővelkedett a mérkőzés a magas dobásokban, egy-egy 17 nyilas legrövidebb leget is produkáltak. Ezzel a játékkal Zsiros László megérdemelten nyerte meg ezt az MDL fordulót, amivel tovább erősítette a régióban lévő harmadik helyét.

Gratulálunk az összes játékosnak! Ígérjük, az augusztus nem lesz ennyire zsúfolt!