foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Magyar Darts Liga – Délkelet-magyarországi régió – 2017. július 28. – Szarvas

Se versenyzés, se versenyrendezés szempontjából nem volt egyszerű hónap a július. Minden hétre jutott egy-egy verseny, amit rendeztünk, és volt olyan, hogy egy héten több városban is megmérettettünk újabb és újabb hőmérsékleti csúcsokban. Izzadó tenyerek, verejtékező homlokok, szoros összecsapások jellemezték ezt az MDL fordulót is, ahol 15 játékos adta le nevezését 18:45-ig a Galéria Grillben, Szarvason.

A létszámra való tekintettel 4 csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. 3 db 4 fős csoportból 2-2, míg a 3 fős csoportból 1 játékos búcsúzott a csoportküzdelmeket, valamint a kötelező írásokat követően. Az első csoportban élete első MDL versenyén, a szabadkártyás Greman László (MDSZ) borította a papírformát, hiszen Komlódi Péter előtt a csoport első helyre ért fel. A 2. csoportban 1 legen múlott a hármas körbeverés Dr. Szilágyi Csaba (Partiscum DC), Ölei Annamária (BDSE) és Filyó Tibor (BDSE) között. Szintén üde színfoltja volt a csoportnak Vincze-Ördögh Éva (MDSZ), akivel többször találkoztunk már Szegeden, de végre úgy döntött, hogy a dobóvonalak mögül is belekóstol az MDL-be. Kívánunk neki innen is sok triplát és annál is több duplát. A 3. szeretettre méltó társulat a csoportok kihírdetése után felszisszent, hiszen a megjelent mezőnyben az MDL ranglista legjobb helyein rangsorolt játékosai kerültek egy csoportba. A legsikeresebb heteit megélő Agócs Gábor (Partiscum DC) végül kapitulált Zsiros Laci (BDSE) ellen, aki mindhárom meccsét behúzta. Végül Vidovenyecz János (Tótkomlósi DC) és Gábor István (Partiscum DC) búcsúzott a további küzdelmektől. A 4. csoport is szoros küzdelmeket hozott, amiből a pár napja tornát nyerő Laluska Balázs (BDSE) jött ki a legjobban.

A főág első körében, aki nyert, az már tuti bronzéremmel mehetett haza. Kettő aránylag lazább és kettő szoros meccset hozott ekkor ez az éjszaka. Greman Laci ügyes játékkal szorongatta Filyó Tibit, ami meccsen talán a versenyrutin döntött Tibi javára. A tótkomlósi nyílt verseny döntőjének visszavágóján pedig Agócs-Laluska párharcból ezúttal Gábor jött ki jól. Szintén nagyon szoros 4-3-as mérkőzést láthattunk. Komlódi Petya és Zsiros Laci aránylag könnyed, de itt ott kisebb-nagyobb hullámvölgyeket megélve meneteltek tovább.

Az elődöntők a nap mérkőzését hozták. Legalább is Komlódi Petya Zsiros Laci ellen nagyot játszott. Elég ránézni a statisztikára, a közel 80-as átlag önmagáért beszél. A másik ágon, mivel Laluska Balázs búcsúzott Agócs Gabi ellen, így nem alakulhattak ki a színtiszta BDSE elődöntők. Sőt: igaz Gábor az első két legét nem nagyon akarta befejezni, így Tibi könnyedén 2-0-ra is elmehetett volna, de a sportban nincs volna… Így Partiscum DC és BDSE döntőnek nézhettünk elébe. Filyó Tibi pedig hosszú idő után büszkén vehette át ismét a dobogó 3. fokáért járó bronzérmet.

Egy újabb szoros, és helyenként színvonalas döntőt láthattunk. Gabi egy 20 nyilas leggel nyitott, amit egy 24-essel tudott folytatni. Eddig semmi rendkívüli nem történt, szépen zajlott a meccs a csendes medrében. Petya 80-as elődöntőben mutatott körátlaga még bujkált valahol. Ekkor 17 nyíllal válaszolt a BDSE játékos az ellennek, egy 100, 174, 92 és 32-es dobássorozattal. 1-2. A következő legben szintén 12 és 15 nyíl után kiszállóra érkeztek a játékosok, amit Gábor tudott hamarabb befejezni. 1-3… majd 2-3. Ekkor Petya elővett egy 90-es kiszállót (bull, D20), és jöhetett a döntő leg. A kérdés az volt, hogy a Békéscsabán elkezdett győzelmi hulláma továbbra is kitart-e Agócs Gabinak. Jelentjük igen! Immáron 3. MDL győzelmét zsebelte be zsinórban. Kívánjuk, hogy maradjon meg ez a színvonal játékában, ezzel is csak a régiónk darts élete erősödik, színesedik tovább! Hajrá Partiscum DC, hajrá BDSE! Petyának pedig szívből gratulálunk a szép és eredményes estéhez!

Íme, a döntő statisztikája!

Játékosink értékelése:

Komlódi Péter, az est 2. helyezett játékosa:

Szeretek Szarvason játszani, sok szép siker emléke köt ehhez a hangulatos városhoz. A mai verseny igaz csak rész sikereket hozott a számomra, de ezzel is elégedett lehetek, hiszen jó színvonalú ellenfeleket sikerült legyőznöm, jó színvonalon (pl.77-es átlag, 67%-os kiszálló mellett) nyújtott teljesítménnyel. Az más kérdés, hogy pont a döntőben egy gyengébb formát tudtam felmutatni, amely mellett is minden esélyem meg volt a győzelemhez, végül hajszál híján alul maradtam, gratulálok a győztesnek. Mindent egybe véve elégedetten távozok.

Filyó Tibor:

Meglepetés szerűen ért a mai napi teljesítményem, hiszen hosszú hetek óta szinte csak vegetálok az otthoni edzéssel. Sőt! 3 hete új irányba nyitottam: elkezdtem konditerembe járni, amiről tudjuk, hogy az apró, mikro mozdulatoknak nem tesz jót. Ennek – valamint a saját rendezésnek – ellenére jól esően játszottam a csoportban. Csoportból kijutva Greman Lacival kerültem össze, akit már korábban már egy amatőr versenyen tehetséges játékosnak tituláltam, és a csoportkörben megviccelte már Petyát is. Egy volt a célom, eldobnieldobnieldobni. Tudtam, ha bízok a kezemben, eldobom, a versenyrutinommal behúzhatom a meccset (persze ezzel nem degradálva Lacit, de a stratégiám ez volt, csak magamra figyeltem). Az első leget egy 140, 140 és első nyilas 32-vel fejeztem be. Felváltva hoztuk a legeket, 2-2-ig. Ekkor Laci ismét behúzott egyet, így már 3-2-re ő vezetett. Érdekes volt, hogy ekkor sem remegtem meg, bíztam magamban, és tettem tovább a dolgom. Évekkel ez előtt, már lett volna para, hogy mindjárt kikapok :) . Sikerült egyenlíteni, és úgy kezdeni a döntő leget, ahogy szerettem volna. 12 nyíl után mehettem bele a kiszálló megoldásába. Na, ekkor elkapott az izgalom, pedig csak egy apró nyílról volt szó… De sikerült! Agócs Gabi ellen sem volt drukk, csak dobtam, ami úgy tűnik, jó gondolatnak tűnik számomra meccs közben és a jövőre nézve is.

A forduló győztesének, Agócs Gabinak gondolatai:

Jól indult a verseny, ennek ellenére sajnos sokszor nem játszottam olyan kiegyensúlyozottan, ahogy azt elvárnám magamtól. Annak azonban örülök, hogy a szoros meccseket rendre sikerült behúzni, ez fontos lehet s jövőre nézve.

A végeredmény: