foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Magyar Darts Liga – Délkelet-magyarországi régió – 2017. január 13. – Tótkomlós

Nem fogadta kegyeibe azt a 29 játékost és további kísérőit az időjárás, akik péntek 13-án úgy döntöttek, hogy a zord időjárás ellenére felkeresik a Magyar Darts Liga Délkelet-Magyarországi régiójának 1. fordulóját. Jelentjük: ott folytattuk, ahol 2016-ban abba hagytuk! Jelentős számú szegedi és békéscsabai dartsos lépett a dobóvonalak mögé, ezzel is biztosítva a magas létszámot. A két egyesület összesen 21 fővel jelent meg, mely igen imponáló létszám (Szeged 14, Békéscsaba 7).

"Tyiri a 3. helyig menetelt"

Végül a beírt versenyzők létszámára való tekintettel 8 csoportot alkottak, melyből 3 játékos jutott a legjobb 24-be, kiemelve a csoportok első helyén végzett játékosokat. A békéscsabai nevezők közül ezúttal kimaradt a sorból Komlódi Péter, viszont helyette megjelent a versenyen Szaszák Péter és Tyirják Attila, aki a későbbiekben szépen is teljesített. Rajtuk kívül Ölei Annamária, Zsiros László, Sztraczinszki Zoltán, Kókai Kálmán és Filyó Tibor alkották a kis csapatot.

A csoportküzdelmek során egyedül Pankának nem sikerült főtáblára küzdenie magát, a 6 srác tovább menetelt. A 16-ba jutásért első körben Szaszák Péter vérzett el Gémes Ferivel szemben, míg Kókai Kálmán – egyesületünk új igazolása – szép játékkal a tótkomlósi Bársony Rolit győzte le 4-0-ra. Filyó Tibinek is meg kellett küzdenie a 16-ba jutásért, és ezt lehet a szó szoros értelmében érteni. Gábor István, a Partiscum DC játékosa volt az ellenfél. Egy igazán izgalmas mérkőzés után, egy erőteljes döntő leggel Tibi jutott tovább (mérkőzés alakulása: 0-1, 2-1, 2-3, 4-3). Zsiros Laci a feltörekvő Pálinkás Norbit múlta felül. Tyirják Attila és Sztraczinszki Zoli csoportelsőként pihenőre vonultak és várták ellenfelüket.

A 8-ba jutásért is izgalmas összecsapások alakultak ki. Tibi Tyirják Attila ágára került, ami izgalmas meccset hozott. Attila 3-1-re elment, Tibi zárkózótt: 3-2. Az 5. legben 12 nyíl után 59 ponton állt Tibi, aminek a végjátékát elrontotta, Tyiri megérdemelten lépett a 8-ba. Zsiros Laci a regnáló régiós MDL bajnokot kapta, 1 leget sikerült neki elvennie tőle, így ő is a 9. helyen zárt.


"Kókai Kálmi első hivatalos versenyén van túl!"

Az éremért még két játékosunk küzdhetett: Sztracinszki Zoli és Tyirják Attila. Erre a fordulóra jellemző volt a Partiscum-BDSE párosítások, amiből most egy picit magasabb számban, de a békéscsabai játékosok jöttek ki győztesen. Szép jövőt vetítenek előre ezek a párharcok! Az előző körökben Filyó Tibi Gábor Istvánt, Zsiros Laci Pálinkás Norbit ejtette ki. most pedig a 4-be jutásért Zoli Bereczki Csabit, míg Tyirják Attila Furák Robit múlta felül. Mindkét meccs alakulhatott volna fordítva is, csak ismételni tudom magam: szépen fejlődnek a srácok, roppant jó munka folyik Szegeden is.

Az elődöntők jelentették játékosaink menetelésének végét. Zoli és Attila sem bírt ellenfelével és itt kiemelendő Agócs Gábor (Partiscum DC) teljesítménye, aki jó pár nyílt versenyen bizonyította már tehetségét, most is a döntőig verekedte be magát.

Gratulálunk mindenkinek az első fordulóhoz! Folyatás 20-án Szegeden. A BDSE játékosok elért helyezései:

3. hely - Sztarczinszki Zoltán

3. hely – TyirjákAttila

9. hely – Zsiros László

9. hely – Kókai Kálmán

9. hely – Filyó Tibor

17. hely – Szaszák Péter

 

33. hely – Ölei Annamária