foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Az év végéhez közeledve hajlamosak vagyunk visszatekinteni és értékelni pár dolgot. Mit tettünk jól, mit tettünk kevésbé jó, hol voltunk erősek, milyen irányba kell tovább haladnunk, mit kell mindehhez tenni? Megtartottuk a már hagyományossá vált évzáró rendezvényünket, amit 2011 óta minden év záró eseménye az egyesületünknél. A Magyar Darts Szövetség december 17-én tartotta meg saját díjkiosztó gáláját, ahol számos kategóriában szólították ki a Békéscsabai darts Sportegyesület játékosait, csapatait

Jöjjenek hát az MDSZ által díjazott játékosaink és csapataink, valamint az elért helyezésük:

  • Zsiros László – Magyar Darts Liga, délkelet-magyarországi régió 4. helyezett
  • Filyó Tünde és Szarka Zsuzsanna – Steel Páros Nemzeti Bajnokság 5. helyezett
  • Utánpótlás csapat – Steel Nemzeti Csapatbajnokság 5. helyezett
  • Férfi III. osztályú csapat – Steel Nemzeti Csapatbajnokság 3. helyezett
  • Női csapat: Steel Nemzeti Csapatbajnokság 2. helyezett

Egyesületünk immáron 6. éve egyre terjedelmesebb füzetben foglalja össze minden játékosának és csapatának az eredményét több kategóriában. Így történt ez idén is. Nemzeti bajnokságok, Magyar Darts Liga, Nyílt versenyek, közte a saját versenysorozatai, a III. BDSE Open és a CSAKK Open 2016. A rendezvény elején a klubhoz közel álló társadalmi aktívákat díjaztuk, akik munkája nagyban hozzájárult az eredményes évünkhöz Munkájukat egy szerény, jelképes ajándékcsomaggal köszöntük meg.


Kovács Tamás

Egy lelkes apuk, aki évek óta az egyesület mellett tevékenykedik. Nélküle több versenyről is lemaradhattak volna a fiataljaink. Sokszor sajátgépjárművét felajánlva, több 100 kilométert levezetve versenyeztettük az utánpótlást. A súlyos állványaink cipelésében, szállításában is szerepet vállalt. Amikor ő maga nem tudott eljönni velünk, mindig készséggel segített megoldódást találni a problémánkra.


Csicsely Dávid

Ő az az ember, akik minden rendezvényünkre elsőnek érkezik, és arról utoljára távozik. Nem klubtag, csak szereti a sportágunkat, így a pályák felépítésében, cipekedésben (állványokhoz tartozó OSB lapok, stb…) hatalmas szerepet vállal. Sok esetben ha ő nem lett volna, problémás lett volna a versenyek előtti készülődés. A szurkolásban is nagy szerepet vállal, a legfontosabb versenyeinken hangosan buzdítva ott van.


Halasiné Berta Anita

Anita Csabagyöngye Kulturális Központ munkatársa. Az egyesületi taglétszámunk már közel 50 főnél jár, így egyre nehezebb megoldást találni a „vidéki” versenyeztetésre. Az utazások megszervezésében, de legfőképp a gépjárművek biztosításában vállalt nagy szerepet ebben az évben. A Csabagyöngye kulturális Központ saját egyesületének tekint, így kölcsönösen tudjuk segíteni egymást, melyben Anita és munkatársai készséggel állnak rendelkezésre.


Ezt követően lépésről lépésre végig mentünk a versenyeinken, felidézve számos szép pillanatot, néhány kudarcként megélt versenyt, rendezvényeinket, utazásainkat. Kiemeltük az erre az évre beérett utánpótlás játékosainkat, a csapatbajnoki helyezéseinket. Ismét visszaemlékeztünk a lányok országos 2. helyére és a férfiak bronzérmére, melyről részletesen IDEKATTINTVA olvashattok. Az értékelést egy estebéddel szakítottuk félbe, brassói, sertés- és zúza pörkölt volt a vacsora, majd folytattuk az év játékosainak köszöntésével.

Az év BDSE legjobb új belépő játékosa:

Zsiros László

Ebben a kategóriában magasan vitte a prímet Laci, és egy nem gyenge mezőnyt utasított maga mögé. Összesen 13 új belépő volt idén, ez is a rendületlen fejlődést mutatja. 32 játékossal nyitottuk az évet és végül 45-tel zártuk. Laci minden fronton megmérettette magát. A nemzeti bajnokságtól kezdődően a Magyar Darts Ligán keresztül a nyílt versenyekig. Új belépőként a legaktívabb és legeredményesebb játékos lett.


Az év BDSE utánpótlás játékosa:

Pálvölgyi Gergő

Pálvölgyi „PerGő” Gergő 2015 júniusában csatlakozott kötelékünkhöz. Szorgalmas munkával (és nem kevés idegeskedéssel) egy szép és eredményes technikát sajátított el, ami erre az évre beérett. Serdülő kora ellenére már dupla kiszállós játékot játszik a felnőttekkel. A korosztályában számos szép helyezést ért el, párosban pedig sikerült egy fordulón Frank „FerGő” Gergő oldalán bronzérmet szereznie.


Az év BDSE női játékosa:

Kovács Viktória

Viki - ha lehet így fogalmazni - erre az évre ért be jó játékossá. Technikailag és fejben is az év elején egyre összeszedettebb lett és meg is lett az eredménye. A férfi mezőnyben legeredményesebb női indulói díjakat sorban hódította el. Kecskeméten egy nyílt versenyen tudott éremmel hazajönni, míg megszerezte élete első bronzérmét Tótkomlóson, a Magyar Darts Ligában. A női csapatban szintén biztos helye volt, mely ebben az évben ezüst érmet nyert a női csapatbajnokságon.


Az év BDSE férfi játékosa

Zsiros László

A legjobb új belépő játékos mellett az év játékosa címet is hazavihette. Magyar Darts Liga sorozatban a delkelet-magyarországi régiójában az összetett 4. helyen zárt, az országos döntőben a 17. helyig menetelt. A legeredményesebb játékos lett a nemzeti bajnoki szériában, legjobb helyezése a 17. hely volt. A III. osztályú csapattal a csapat legeredményesebbjeként országos harmadik hellyel gazdagította egyesületünk sikereit.

A 2017-es évben ott folytatjuk majd, ahol abba hagytuk! Számos terv és új ötlet van a láthatáron, amivel tovább színesíthetjük egyesületünk közösségi életét. Gratulálunk minden játékosunknak az éves teljesítményéhez, az összefoglaló füzetet INNEN letölthető, valamint a letöltések menüpontunk alatt is megtalálható.

A rendezvényünk képeiből Kovács Ákos készített egy összeállítást: