foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

November 26-án a győri MDL döntővel egy időben egy kisebb nyílt verseny is megrendezésre került Békés megyében. A Magyar Darts Liga döntőjének helyet adó dunántúli megyeszékhely nagy távolsága miatt a BDSE részéről ott nem jelentünk meg nagy számban (mindösszesen Zsíros Laci képviseltette magát), így ezen orosházi verseny ideális szombati elfoglaltság volt az itthon maradottaknak.

Több fővel képviseltette magát így klubunk a Medica Presszóban, a helyi és környékbeli dartsosok mellett, végül az össz nevezési létszám 23 fő lett. A lebonyolítás a hagyományosnak mondható rendszer szerint zajlott: először csoportkörökre, majd egyenes kieséses fordulókra került sor, azzal a kis csavarral, hogy a csoportkörök után még senki sem esett ki azonnal. A 4 db öt és hat fős csoportokból az elöl végzők azonnal a legjobb 16 közé jutottak, míg a többieknek még egy kört kellett ezért játszaniuk. A csoportkörök után több játékosunk is azonnal a top 16-ban volt: így Papp Jani (csoportelsőként), Mult Attila, Domokos Szabolcs valamint a visszatérő Filyó Tibor is elcsípte a második helyet a „halálcsoportban”. Az egyenes kieséses szakaszban egy Panka-Kecskeméti Krisztián házi meccsel voltunk érdekeltek, amelyet szoros mérkőzésen az utóbbi nyert meg. A nyolc közé jutásért Jani folytatta a megkezdett menetelését egy klubon belüli csatával: Krisztiánnak parancsolt megálljt. Szerencsére a többiek a sorsolásnak köszönhetően elkerülték egymást, és mivel mindenki (Tibi, Szoszi, Attila) tudta is hozni a meccsét, így a következő körben négyen képviselték a színeinket. Azonban ezután a negyeddöntőben csak egy legényünk maradt talpon, méghozzá az egész napon jól kiszállózó Papp Jani, aki megint egy klubtársát, ezúttal Szoszit búcsúztatta. Ezen a ponton Tibi nem bírt a nemrég feltűnt, kitűnő kezű szegedi játékossal, Agócs Szilárddal, míg Attila a házigazdák kiválóságával, Csányi Józseffel szemben maradt alul 4-1 arányban.

Mindezek után az elődöntőben szurkolhattunk együtt Janinak, aki nagyon készült egy Nyíregyházki Pista elleni skalpra.  A mérkőzés elején minden esélye meg is volt rá, ugyanis a tótkomlósi játékos nem a tőle megszokott módon dobta a kiszállóit. Sajnos azonban Janinak sem úgy jöttek most a duplák, ahogy a nap korábbi szakaszában, így ezek a legek a túloldalt landoltak. Jani minden megpróbált, de a meccs vége felé a mérleg nyelve Pista felé billent. Azonban így is egy erős mezőnyben nagyszerű harmadik helyezéssel zárt Jani, gratulálunk! 

A torna krónikájához tartozik, hogy a döntőt végül Pista nyerte Agócs Szilárd ellen, a legnagyobb kiszálló díjának pedig Csányi József örülhetett. Köszönjük vendéglátást és a szervezést, amelyben klubunk játékosa Kecskeméti Krisztián és párja Krámli Anett is részt vett! (Valamint mi is, hiszen a táblák egy része BDSE tábla volt…)

Köszönjük az összefoglalót Mult Attila barátunknak!