foto1
foto1
foto1
foto1
foto1

3 évig az ország I. osztályú egyesülete 2013-2015

Az ország egyik legnagyobb darts egyesülete

Férfi és női csapataink meghatározóak az országban

7 éve utánpótlás képző egyesület

Csatlakozz hozzánk, és legyél TE az új BDSE Csillag!

Következő események

Nincsenek események

Ranglisták - 2018

 Magyar Darts Liga - Délkelet-magyarország

Magyar Darts Liga

Rajt:
2018. február 2.
Várható frissítés:
2018. február 3.


Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Felnőtt Egyéni Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 10.
Várható frissítés:
2018. február 12.


 Steel Egyéni Nemzeti Bajnokság 

Steel Utánpótlás Nemzeti Bajnokság

Rajt:
2018. február 17.
Várható frissítés:
2018. február 19.


CSAKK Open 2018

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 1.


 

V. BDSE Open

Frissítve:
2018. január 25.
Várható frissítés:
2018. február 24.


Csíki Sör Kupa

Frissítve:
2018. február 4.
Várható frissítés:
2018. március 31.

Amit lehetett kihoztunk a 3. alapszakaszi fordulóból. Az előzetes terveinket csak félig tudtuk megvalósítani, habár amint leírtuk azokat a verseny előtt, már akkor láttuk, hogy szinte a csodával lenne egyenlő az, ha megvalósítanánk. De a sportban nincs lehetetlen, láttunk már egy Eric Moussambanit nem belefulladni a medencébe a 2000-es olimpiai játékokon 100 méter gyorson. A cél az volt, hogy mindenkit legyőzzünk (maximum egy vereség férhet bele) úgy, hogy az ellenfeleink 7 meccsből csak 4-et nyernek és 3-at buknak. Ennek a fényében utaztunk el a Steel Nemzeti Csapatbajnokság 3. alapszakaszi fordulójára.

A sorsolás után az első meccsünket egyből az ellen a csapat ellen játszottuk, akik közvetlenül előttünk álltak a ranglistán. Így adott volt a feladat: alapozzuk meg a napunkat egy nagyszerű győzelemmel! A mérkőzés első fele kiegyenlített küzdelmet hozott. 2-2-es állásnál sikerült a Sport-Hotel DC versenyzőjének nyernie egy leget, ezzel először és utoljára vezettek a mérkőzésen. Jött egy 4-0-s rohanás játékosainktól és innentől kezdve már csak kapaszkodni tuott az ellenfél. Egy magabiztos és napindító győzelemmel kezdtünk, ami jó lendületet adott a következő meccshez is.

BDSE "A" - Sport Hotel DC 9-6


Az élet a legjobb forgatókönyv író, szokták mondani. Egyből azt a másik csapatot fújta elénk, akik a Sport-Hotel DC után közvetlenül előttünk voltak. A Sport DC ellen ebben az évben egy vereségünk és egy győzelmünk volt. Így most sem számítottunk könnyű mérkőzésre. Így is lett. Egészen 13 mérkőzésen keresztül hol mi, hol pedig ellenfelünk vezetett egy leggel. Érezhető volt, hogy a felső házba kerülés tétje nyomja mindkét csapatot. A 14. legben Vereczkey Lajos legyőzte Szabó Attilát, ezzel eldőlt, hogy már csak döntetlen lehet legjobb esetben a meccs a mi szemszögünkből nézve. Székely Levente és Komlódi Péter lépett végül az utolsó körben a dobóvonalhoz, és végül – igaz a szerencse is visszaadta azt a leget, amit korábban elvett – sikerült menteni 1 pontot. Viszont ezzel az X-szel még kevesebb esélyünk maradt a felhő házba jutásért. A „6 pontos” mérkőzésből igazságos döntetlen lett.

Sport DC II. - BDSE "A" 8-8


A szombathelyi fiúkkal a 2. körben egy izgalmas döntetlent játszottunk, most is érdeklődéssel vártuk ezt a meccset. Sajnos a kezdést elrontottuk. Még fel se fogtuk, hogy mi történik, már 7-1-re Kozmor Józsiék vezettek. Már csak a kozmetikázásra futotta erőnkből, miközben a Sport DC újabb győzelmet húzott be és a Sport-Hotel DC ismét kikapott.

BDSE "A" - Szombathelyi DC 5-9


A sorban a Soul DC II. csapata következett, akik már az előző fordulóban is gyengélkedtek, és a 3. fordulóban is csak 1. pontot tudtak szerezni, pont a nagy rivális Sport DC II. csapata ellen. A mérkőzésen lehetőséget kapott Fehér Richárd is, aki a teljes meccset végig tudta játszani, és 4 mérkőzéséből 3-at behúzva vittel előre a csapatot. Mellette még Székely Leventének sikerült 4/3-as mérleget mutatnia ezen az összecsapáson. 7-2-es vezetésnél, kicsit kiengedtünk, de magabiztos 9-5-ös győzelem lett belőle. Már ekkor érezhető volt Komlódi Péter játékán – úgy, mint Góbi Pisti 1. fordulóban hozott balszerencsés szériáján -, hogy a zsinórban sokadik meccsen dobott első nyilas kiszállók megviselik.

Soul DC II. - BDSE "A" 5-9


Kitűzött célunk volt, hogy mindenkit elkapunk ma. Viszont a Pécs törtetett előre, hjibátlanul menetelt, jöhetett a legnagyobb falat. Az első 8 mérkőzésig szépen tartottuk magunkat. 1-1 leges előnyben és hátrányban voltunk. Ekkor jött egy váltás és két darab 12 nyilas játékot is kaptunk. 4-0-s sorozattal 9-4-re a pécsi csapat nyert.

Pécsi DC - BDSE "A" 9-4


A Győri DC II. csapata ezúttal nélkülözte egyik erősségüket, Tóth Józsefet. Ettől függetlenül nem volt szabad őket lenézni. Szorosan is indult a mérkőzés, 11 legen keresztül hol mi, hol pedig az ellenfél vezetett 1 leggel. A sorminta 6-5-ös győri vezetésnél szakadt meg, ahol már 2 legre nőtt az ellenfél előnye. Értékes győzelem lehetett volna, hiszen ezen a napon azt valósították meg, amit mi terveztünk a nap elején. Csak a Pécsi DC-től és a Szombathelyi DC-től kaptak ki. A két leges előnyt innentől kezdve tartani tudták, így egy szoros vereség lett a vége. Ekkor már a Sport DC ellépett tőlünk, így már csak az volt a cél, hogy elkerüljük Délkelet-magyarországi barátainkat a rájátszásban, a szegedi Partiscum DC-t. Ehhez itt győznünk kellett volna, és ezzel egy időben nekik megverni a Sport-Hotel DC-t. Sajnos egyik sem sikerült, így egy tét nélküli, baráti összecsapással zárhattuk a napot.

Győri DC II. - BDSE "A" 9-7


A Partiscum DC elleni levezető lapból is tisztán látszik, hogy egy roppant szoros meccset játszottunk. 3-3 után nekik sikerült meglépni 2 leggel, de ezt egy gyors 3-0-s etappal elfojtottuk és 12 leg után 6-6-ra álltunk. Ekkor Székely Levi és Szabó Attila is nyert, így az 1 pont már biztos volt. Viszont jött a másik Szabó Attila és egy félig Szabó, Jéga-Szabó Zoli, akik kiharcolták az eldöntetlen állást. Élveztük az összecsapást, gratulálunk mindenkinek! Sajnos azt már korántsem fogjuk élvezni, hogy a jelenlegi szabályok alapján e két csapat fogja játszani a bent maradásért a rangadót. Sajnáljuk, hogy az egyik Délkelet-magyarországi csapatnak búcsúznia kell a rájátszástól.

BDSE "A" - Partiscum DC 8-8


A BDSE „A” csapatának ezúton is gratulálunk, az 1. forduló után megtett mindent annak érdekében, hogy felemelt fejjel lépjen ringbe a rájátszás kusza rendszerébe.

A továbbiakban a csapat egyéni és összetett teljesítményeit elemezhetitek ki.